Як приготувати безе в дома

» » Як приготувати безе в дома
Як приготувати безе в дома

Багато обожнюють безе з дитинства , але не всі пробують приготувати безе в дома. Процес приготування безе трудомісткий і довгий , але результат вартий того . Ці повітряні ласощі не залишать байдужими ні малят , ні старших і стануть справжньою прикрасою вашого столу.

Правила приготування безе в дома

Білки відокремлювати від жовтків потрібно вкрай обережно : навіть найменші частинки жовтка , які випадково опинилися в білкової масі , будуть заважати їй піднятися ( ви просто не зможете нормально збити білки).
Цукор або цукрову пудру потрібно додавати поступово , маленькими порціями. Якщо всипати весь цукор відразу , він не « розійдеться » і не встигне повністю розчинитися , тобто буде хрустіти на зубах.
Занадто довго збивати білки теж не можна , оскільки так ви досягнете протилежного ефекту : маса буде не повітряною і пишною , а гладкою і щільною. П’яти-семи хвилин інтенсивного збивання цілком достатньо.
Білки не можна збивати в металевому посуді , тому що вони потемніють .

Існують різні варіанти приготування безе.

 

Як приготувати безе в дома

Дитяче безе

Дієтологи не схильні відносити безе до шкідливих для дітей продуктів – в ньому тільки яйця. Однак завжди треба пам’ятати про те , що калорійність десерту дуже висока: 100 г. тягне на 310 ккал. Так що , якщо ваш малюк схильний до повноти або ви боїтеся за збереження його молочних зубів , готуйте ласощі не надто часто. Якщо ж від безе відмовитися немає ніяких сил , можна зробити його по низкоуглеводному рецепту : збийте яєчні білки ( 3 шт.) не з рафінадом або пудрою , а із замінником цукру ( 200 – 250 р.) до утворення густої піни , викладіть її на деко і посипте кедровими горішками – вони дадуть готовому блюду додатковий смак , відтіняючи брак солодощей. Крім того , постарайтеся зробити малюсінькі безе. Так малюк не тільки з’їсть меншу кількість ласощів , а й крихт після поїдання десерту на підлозі не залишить .

Класичне безе

інгредієнти:

  •     4 яєчних білка ( від середніх яєць) ,
  •     1 скл. цукру ( або цукру навпіл з цукровою пудрою ) ,
  •     1-2 ч.л. ванільного цукру.

 

Як приготувати безе в дома

Приготування:

Почніть збивати білки (можна додати щіпку солі) віночком або міксером на повільній швидкості , щоб вийшла бульбашкова маса . Поступово , не припиняючи збивати, підсипати цукор , збиваючи кожен раз до повного розчинення цукру. Правильно збиті білки не падають з віночка і не звисають з нього вниз. На деко , застелене папером , відсадити безе за допомогою двох чайних ложок або шприца і поставити в розігріту до 80-100 ° С духовку. Випікайте безе 1 од. , в залежності від величини виробів. Готові безе не витягувати відразу з духовки , дайте їм охолонути і тільки потім зніміть з листа.

Вдалих вам безе і приємного апетиту!

 

Як приготувати безе в дома обновлено: Січень 20, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика