
Безе – це смачне , повітряне та дуже хрустке ласощі , основним компонентом якого є яєчні білки. Його люблять не тільки маленькі діти, а й навіть дорослі. Безе можна подавати як випічки до чаю , а можна використовувати для прикраси тортів і створення оригінальних десертів. Давайте дізнаємося з вами як же правильно приготувати смачне і розсипчасте безе до чаю !
Як приготувати безе в духовці ?
- інгредієнти: яйце куряче – 5 шт. ;
- пудра цукрова – 1 ст.
Приготування
Отже, для приготування безе в домашніх умовах , обережно відділяємо білки від жовтків. Далі гарненько збиваємо яєчні білки міксером спочатку на самій повільній швидкості , поступово збільшуючи її . У результаті у вас повинна вийти біла пишна піна. Тільки після цього починаємо поступово всипати потроху цукрову пудру , продовжуючи збивати. Потім акуратно перекладаємо отриману масу в кондитерський мішок і вичавлюємо у формі невеликих башточок на деко , присипаний борошном. Випікаємо безе при температурі 100 градусів близько однієї години і виймаємо ласощі тільки після повного охолодження. Ну , от і все безе в духовці готово!
Як приготувати безе в мікрохвильовці ?
Інгредієнти:
- яєчні білки – 3 шт. ;
- цукровий пісок – 1 ст. ;
- сіль – щіпка;
- цукровий сироп ,
- масляний крем ,
- шоколадна стружка ,
- кокосова стружка – для прикраси;
- лимонний сік – 1 ч. ложка .
Приготування
Давайте розберемося , як приготувати смачне безе. Спочатку гарненько збиваємо білки в міцну піну , а потім поступово всипаємо цукровий пісок або цукрову пудру. Збиваємо масу до утворення жорстких піків , а потім додаємо дрібку солі і чайну ложечку лимонного соку. А ось тепер переходимо до випікання безе. Решітку в мікрохвильовці застилаем пекарської папером , викладаємо ложечкою невеликі безешки і включаємо піч на повну потужність приблизно на 2 хвилини. Остигнули тістечка акуратно виймаємо з печі , посипаємо кокосовою або шоколадною стружкою , поливаємо цукровим сиропом , або змащуємо масляним кремом.
Як приготувати крем безе ?
Інгредієнти:
- яєчні білки – 5 шт. ;
- сіль – щіпка;
- цукрова пудра – 1 ст.
Приготування
Розглянемо , ще один спосіб , як приготувати безе. Беремо охолоджені яєчні білки , розбиваємо їх у мисочку або невелику каструльку , додаємо до них щіпку солі і ретельно збиваємо все міксером в міцну стійку піну . Потім починаємо поступово всипати до них цукрову пудру , продовжуючи збивати. Пудри потрібно приблизно двісті грам на один білок. Однак достатню кількість пудри визначається тільки «на око» , до певного моменту – появи так званих міцних і « жорстких піків ». От і все , густий крем безе готовий. Його можна використовувати для промазки бісквітних коржів або прикраси готових тортів.
Як приготувати безе в мультиварки ?
Інгредієнти:
- білки яєчні – 5 шт. ;
- цукровий пісок – 1 ст. ;
- сіль – щіпка .
Як приготувати безе в мікрохвильовці
Приготування
Беремо курячі яйця , дуже обережно відділяємо білки від жовтків , кладемо білки в мисочку і ставимо їх на 30 хвилин у холодильник. Тепер охолоджену масу гарненько збиваємо вінчиком або міксером до утворення міцної густої піни , кладемо щіпку солі і поступово всипаємо цукровий пісок. Чашу мультиварки обмащуємо маслом , перекладаємо приготовлену масу в кондитерський мішок і відсаджувати невеликі безешки . Вибираємо програму «Випічка » , закриваємо кришкою і чекаємо приблизно 30 хвилин , поки вони не підсохнуть , як слід. З плином часу , чекаємо ще хвилин 10 , і тільки потім обережно відкриваємо мультиварку , щоб безе повністю не впали. Акуратно виймаючи готовий десерт , охолоджуємо і подаємо ці ласощі до міцного чаю або кави.
Приємного чаювання!
Leave a Reply