Як приготувати ялиночки з шоколаду самостійно

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Как приготовить елочки из шоколада самостоятельно 3

Перед новорічними та різдвяними святами кожен магазин ломиться від величезної кількості іграшок, прикрас і дрібних подарунків. Незважаючи на те, що можна знайти штучку на будь-який смак, найбільш цінні ті, що зроблені своїми руками. Особливо це стосується саморобних прикрас з шоколаду. Ялинка із шоколаду стане просто відмінним декором для новорічного столу, чудовою прикрасою торта або вишуканим десертом.

Щоб зробити ялинку з шоколаду, доведеться постаратися, витративши свій час і приклавши акуратність. Але, в підсумку вийде оригінальна прикраса, яка порадує дітей і здивує дорослих. Ялинка із шоколаду своїми руками: у цій статті ми пропонуємо два способи, щоб зробити її самостійно. Перший спосіб трохи складніше (ялинка вийде пишніше), другий – простіше.
Ялинка із шоколаду своїми руками
Варіант №1
Необхідні інгредієнти:

  • 100 грамів темного або молочного шоколаду. Якщо потім ялинку з’їдять, то треба брати шоколад, який більше люблять у вашій родині;
  • 20 грамів білого шоколаду;
  • Пергамент для випічки;
  • Два медичних одноразових шприца (на 20 мл);
  • Цукрова пудра, кондитерські посилки;

Важливо! Шоколад повинен бути без добавок. Краще не брати пористий шоколад, якщо є інші варіанти. Якщо це перший раз, коли робиться ялиночка, то треба брати більше шприців.
Гарне доповнення до шоколадної ялинки – безалкогольний коктейль
На пергаменті малюються зірочки (звичайним простим олівцем). Ці зірочки потім будуть складати ялинку, тому, треба малювати їх різних розмірів: від великої для низу до найменшої для верхівки. Чим більше зірочок зробити, тим вище буде готова ялинка.
Шоколад треба поламати на маленькі шматочки, щоб вони увійшли в шприц. Класти стільки продукту, скільки входить. Тепер шприц з темним шоколадом відправити у мікрохвильову піч, щоб отримати гарячий шоколад. Краще поставити побутовий прилад на максимальну потужність, щоб розтопити інгредієнт швидше.
103013958_81305455_jolochkaizshokolada
Зі шприца акуратно видавлюємо темний шоколад і обводити ним контури зірочок, які намальовані на кондитерському папері. Після обведення контуру треба повністю заповнити зірочку шоколадом всередині. Коли шоколад у шприці закінчиться, треба завантажити нову порцію і повторити процес розтоплення.
Другий шприц використовується для білого шоколаду. Ним малюються контури на зірках. Тепер треба пергамент перекласти в холодильник на 30 хвилин. Якщо потрібно, щоб вони затверділи в два рази швидше, можна покласти папір в морозильник. Важливо, щоб поверхня була рівною. Поки зірочки застигають, треба розтопити ще трохи темного шоколаду. Його капнути на підставку або тарілку, на якій буде робитися ялинка. Зверху поставити найбільшу застиглу зірочку, в її центр капнути шоколад і ставити зірочку поменше. Так робити до самої верхівки.
1274442223_elochki
Красива новорічна прикраса готова! Якщо потрібна ялинка з шоколаду і горіхів, то готовий варіант цього дерева просто прикрашається горіхами, а ще для прикраси відмінно підходить цукрова пудра (імітує сніг), декоративні посипання і дрібні ягоди (імітують новорічні іграшки).

Варіант №2
Необхідні інгредієнти:

  • 100 грамів шоколаду;
  • Пакетик або кондитерський мішок;
  • Дві столові ложки цукрової пудри (для прикраси);
  • Кондитерські намистини (для прикраси);
  • Пергаментний папір;
  • Лінійка, простий олівець;

Відрізати 30 см паперу і накреслити на ньому хрестики. Краще всього використовувати для цих цілей лінійку. Креслити від великого розміру (15 см) до зменшення на один сантиметр. Це плавний перехід від нижньої частини шоколадної ялинки до самої верхівки. Загалом має вийти близько 20 хрестиків.
Тепер треба розтопити шоколад. Це можна зробити на водяній бані (довгий спосіб) або в мікрохвильовій печі. Пакетик згорнути як кондитерський шприц і вилити в нього шоколад. У пакетику зробити дірку, щоб було зручно малювати розтопленим шоколадом намічені хрестики. Це будуть гілки ялинки. До того, як збирати шоколадну красуню, гілки треба прикрасити намистинами, цукровою пудрою. Відправити пергамент в холодильник до повного застигання шоколаду.
Потім вийняти гілочки і викладати (знизу вгору), скріплювати кожен рівень треба розтопленим шоколадом. Тепер відправити ялинку в холодильник для застигання.
PR20121225133243


Цікаво! Якщо потрібна ялинка з шоколаду – прикраса торта, то можна використовувати один з наведених варіантів. Або взяти розтоплений шоколад в кондитерському мішку або звичайному пакеті і намалювати на пергаментному папері силует ялинки, а потім відправити в холодильник застигати. Це найбільш простий спосіб, але такі ялинки можуть стояти тільки, якщо їх поставити в торт або на іншу їстівну підставку.
Зробити ялинку з шоколаду своїми руками дуже просто. До цього процесу можна залучати дітей. Пам’ятайте, що використовувати можна не тільки темний шоколад, але і білий. Якщо додати в білий шоколад різні барвники, то можна отримати яскраві оригінальні ялинки.
Прикрасити шоколадною ялинкою можна шарлотку зі сметаною (рецепт з фото)

1320083903__mg_5652-3-copy

Приємних і солодких Вам свят!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.