
Сьогодні я хочу запропонувати вам ще один рецепт імбирного печива – на цей раз на основі темної патоки і з іншим алгоритмом приготування тіста. Печиво виходить хрустким за текстурою і пікантним за смаком. Воно чудово зберігається в контейнері протягом 2-3 тижнів.
Звичайно ж, його можна вирізати фігурними вирубками для печива. І можна не розписувати, якщо лінь. І на ялинку повісити теж можна.
Інгредієнти на 40 штук (діаметр 6,5 см):
- 450 г борошна
- 150 г коричневого цукру
- 3/4 ч.л. соди
- 1 ст.л. меленої кориці
- 1 ст.л. меленого сухого імбиру
- 1/2 ч.л. меленої гвоздики
- 1/4 ч.л. солі
- 175 г вершкового масла
- 200 г темної або карамельної патоки
- 30 мл молока
Інгредієнти з верхньої частини списку (до солі включно) кладемо в чашу блендера і пробиваємо, щоб все змішалося.
Додаємо нарізане кубиками масло (не надто холодне але і не дуже м’яке) і ще раз рубаємо до стану дрібної вологої крихти.
Додаємо патоку і молоко, замішуємо тісто.

Розкачуємо тісто між двома листами пергаменту.

Відправляємо в холодильник на 2 години або в морозилку на 15-20 хвилин.
Виймаємо, прибираємо один з аркушів пергаменту, вирізаємо печиво. Кладемо на застелене пергаментом деко.
Обрізки заново розгортаємо і відправляємо в морозилку.
Деко з печивом відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 8-10 хвилин. Даємо охолонути пару хвилин на деку, знімаємо і охолоджуємо.
Повторюємо з рештою тістом.
Розписувати або не розписувати – справа суто особиста. Я роблю білкову глазур – 1 білок на 150 г цукрової пудри, збити до однорідного стану.
З новим роком вас!
Приємного чаювання!
Leave a Reply