Імбирне печиво на патоці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогодні я хочу запропонувати вам ще один рецепт імбирного печива – на цей раз на основі темної патоки і з іншим алгоритмом приготування тіста. Печиво виходить хрустким за текстурою і пікантним за смаком. Воно чудово зберігається в контейнері протягом 2-3 тижнів.

Звичайно ж, його можна вирізати фігурними вирубками для печива. І можна не розписувати, якщо лінь. І на ялинку повісити теж можна.
Інгредієнти на 40 штук (діаметр 6,5 см):

  • 450 г борошна
  • 150 г коричневого цукру
  • 3/4 ч.л. соди
  • 1 ст.л. меленої кориці
  • 1 ст.л. меленого сухого імбиру
  • 1/2 ч.л. меленої гвоздики
  • 1/4 ч.л. солі
  • 175 г вершкового масла
  • 200 г темної або карамельної патоки
  • 30 мл молока

imbirnoye-pechenye-na-patoke-1
Інгредієнти з верхньої частини списку (до солі включно) кладемо в чашу блендера і пробиваємо, щоб все змішалося.
imbirnoye-pechenye-na-patoke-2
Додаємо нарізане кубиками масло (не надто холодне але і не дуже м’яке) і ще раз рубаємо до стану дрібної вологої крихти.
imbirnoye-pechenye-na-patoke-3


Додаємо патоку і молоко, замішуємо тісто.
imbirnoye-pechenye-na-patoke-4
Розкачуємо тісто між двома листами пергаменту.
imbirnoye-pechenye-na-patoke-5
Відправляємо в холодильник на 2 години або в морозилку на 15-20 хвилин.
Виймаємо, прибираємо один з аркушів пергаменту, вирізаємо печиво. Кладемо на застелене пергаментом деко.

imbirnoye-pechenye-na-patoke-6
Обрізки заново розгортаємо і відправляємо в морозилку.
Деко з печивом відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 8-10 хвилин. Даємо охолонути пару хвилин на деку, знімаємо і охолоджуємо.
Повторюємо з рештою тістом.
Розписувати або не розписувати – справа суто особиста. Я роблю білкову глазур – 1 білок на 150 г цукрової пудри, збити до однорідного стану.
З новим роком вас!

imbirnoye-pechenye-na-patoke
Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.