Імбирне печиво

» » Імбирне печиво
Імбирне печиво

Ура! Ось воно – імбирне різдвяне печиво! В оригінальному рецепті це називалося пряниками, та й тісто тут дійсно саме є пряничне. Вийшло дуже смачно і дуже ошатно. Правда, на ялинку ми його не вішали – так їли. За рахунок великої кількості спецій печиво виходить дуже пряним і ароматним.

Формочок у вигляді ялинки у мене не було, тому їх мені довелося стражденно вирізати за трафаретом :-(.

Інгредієнти для імбирного печення:

  • 100 г цукру
  • 165 г меду або патоки
  • 1,5 ч.л. меленого імбиру
  • 1 ч.л. меленого запашного перцю
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • 1 ч.л. меленої гвоздики (у мене не було)
  • 2 ч.л. соди
  • 125 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 525 г борошна

Для глазурі:

  • 1 яєчний білок
  • 150 г цукрової пудри

Імбирне печиво

Приготування імбирного печення:

Кладемо в каструлю цукор, мед і всі спеції, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню. Додаємо соду, розмішуємо. Суміш повинна сильно спіниться.

Імбирне печиво

Кладемо в каструлю нарізане кубиками масло і перемішуємо, поки воно не розчиниться. Додаємо яйце і борошно, замішуємо тісто.

Імбирне печиво

Ділимо тісто навпіл, одну частину загортаємо у плівку і відкладаємо в сторону. Решту тіста розгортаємо в пласт товщиною 0,5 см і вирізаємо формочками печиво. Якщо ви збираєтеся вішати печиво на ялинку – перед випіканням в кожному печеньку робимо отвір для нитки або стрічки.
Кладемо на деко і випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці 12-14 хвилин, поки не зарум’яняться краї. Повторюємо з рештою тіста.

Імбирне печиво

Поки печеться печиво, готуємо глазур. Для цього збиваємо в піну білок і поступово всипаємо в нього цукрову пудру. Повинна вийти однорідна в’язка маса.

Імбирне печиво

Викладаємо її в пакет, вирізаємо куточок і декоруємо остигле печиво, як вам дозволить фантазія.
Даємо печеньку висохнути і … їмо або прикрашаємо ялинку 🙂

Імбирне печиво

Приємного чаювання і гарних свят!

Імбирне печиво обновлено: Січень 20, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика