Charlotte Malakoff aux Fraises. Французька полунична шарлотка

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Charlotte Malakoff aux Fraises. Французская клубничная шарлотка 4

Скоро літо , а значить пора вже переключитися на вживання більш легких і свіжих десертів , одним словом літніх . І ось , така французька шарлотка є для мене втіленням ідеального літнього дессерту . У назві я написала ” Charlotte Malakoff aux Fraises ” хоча насправді , це не зовсім вона. Класична ж версія припускає biscuits la cuiller – savoiardi , масляний крем з додаванням лікеру , мигдальної муки і збитих вершків , ну і звичайно ж полуницю. Моя ж версія майже така ж , тільки відрізняється вона відсутністю лікеру в кремі і вершкове масло я заміняю на маскарпоне , і роблю це тому що в нашій родині вершкове масло мало використовується, а про масляний крем і мови бути не може … не любимо ми його ось так!
Ця чудова і чарівна шарлотка на 50 % складається з бісквітного печива , яке можна знайти в будь-якому супермаркеті , називається воно ” Савоярді ” , але я вас благаю не шукайте легких шляхів , а спробуйте зробити його самі , і повірте мені ви назавжди забудете про покупному .

  • Цукор- пісок 130 г
  • Цедра лимонна терта 1 ч.л.
  • Сіль ¼ ч.л.
  • Яєчний білок 4 шт.
  • Яєчний жовток 4 шт.
  • Борошно пшеничне 40 г
  • Крохмаль картопляний 40 г
  • Цукрова пудра 110 г
  • Маскарпоне 250 г
  • Кокосова стружка 30 г
  • Вершки 35-40% 200 мл
  • Молоко 100 мл
  • Полуниця 400 г

Крем , дуже простий у приготуванні , і як я згадувала раніше заснований на маскарпоне , вершках і мигдальному борошні , але доля розпорядилося зі мною таким чином , що мигдалю вдома не виявилося , ніякого … Це один з тих випадків , коли я впевнена , що він є, лише тому що він ЗАВЖДИ є, чи то цільний , чи то мелений , але тут як вітром здуло мій мигдаль , і навіть останнього горішка на дні банки і того немає, і тут би можна було зневіриться , але на очі потрапила кокосова стружка і тут як лампочка загорілася ! Тепер , цю шарлотку важко назвати ” Malakoff ” , адже мінливості долі змінили її до невпізнання , але лише на смак не на вигляд, що вже радує.

14009603002220208
Цукор змішуємо з лимонною цедрою і сіллю.
14009603006231108
Білки збиваємо міксером, коли вони починають перетворюватися на білу піну, по одній ложці, одну за одною додаємо лимонний цукор.
14009603008641111


Збиваємо білки до твердих піків.
14009603014651112
В окремій ємності збиваємо і жовтки хвилин 7, вони повинні посвітліти і перетворитися на густу піну. Збиті жовтки додаємо до білків.
14009603013561115
Борошно і крохмаль просіюємо в яєчну масу і перемішуємо акуратними рухами зверху вниз до однорідного стану.
14009603019671118
За допомогою кондитерського мішка формуємо Савоярді, я їх роблю довжиною 6-7 см і шириною 1 см. Посипаємо майбутнє печиво цукровою пудрою і цукром-піском.
14009603015081119
Випікаємо 12 хвилин при температурі 180 °. Савоярді повинні зарум’янитися, але не занадто. Щоб зрозуміти що вони готові, досить відокремити один від пергаменту і якщо на ньому нічого не залишається, а нижня частина у печеньки ціла і гладка, значить добре спечені.
14009603016691120
Маскарпоне збиваємо разом з цукровою пудрою на протязі 30 секунд, після чого додаємо кокосову стружку і добре перемішуємо.
14009603008711148
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.