Krapfen, Bomboloni або просто Пончики

» » Krapfen, Bomboloni або просто Пончики
Krapfen, Bomboloni або просто Пончики

Зазвичай я роблю пончики класичним чином, тобто звичайне дріжджове здобне тісто, борошно, яйце, цукор, молоко, вершкове масло і вперед. З недавніх же пір я відкрила для себе інший спосіб, а саме тісто для пончиків з додаванням картоплі, вареної звичайно і перетертої, ось зараз тільки не подумайте, що вирішила пончик схрестити з пиріжком з картоплею, насправді все виглядає менш необразливо.

  • Картопля 200 г
  • Дріжджі свіжі 20 г
  • Молоко 160 мл
  • Борошно пшеничне 520 г
  • Цукор-пісок 70 г
  • Ванільний цукор 4 ч.л.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Яєчний жовток 1 шт.
  • Мед 30 г
  • Вершкове масло 90 г
  • Сіль ¼ ч.л.
  • Цукрова пудра 50 г

Додавання картоплі в тісто зачарувало мене тим, що вона надає пончикам зовсім іншу структуру і додаткову вологість тісту, що робить його дуже ніжним і повітряним.

Krapfen, Bomboloni або просто Пончики
Для початку слід відварити картоплю (неочищену), очистити її і натерти на дрібній тертці або навіть протерти через сито. Даємо картоплі охолонути.
Krapfen, Bomboloni або просто Пончики
Поки картопля остигає, слід приготувати опару, робимо ми це для того, щоб актвувати процес бродіння в легшій формі, а так само переконається, що дріжджі свіжі і тісто підніметься. Отже змішуємо разом молоко (має бути кімнатної температури), цукор, дріжджі і борошно, залишаємо відпочити на 15-20 хвилин. Маса набрякла і стала пузирістіша, центр наче провалився трохи, значить можна приступати до наступного етапу.
Krapfen, Bomboloni або просто Пончики
Борошно просіваємо, додаємо в нього цукор, ванільний цукор, яйця, жовток, мед, молоко, картоплю (остигшу) і опару. Замішуємо тісто в комбайні. Якщо ж ви виробляєте заміс руками, то на стіл висипаємо борошно, робимо посередині воронку, кладемо в неї опару, окремо змішуємо всі рідкі інгредієнти і цукор разом, після додаємо до них картоплю, перемішуємо і додаємо у воронку. Замішуємо тісто.
Krapfen, Bomboloni або просто Пончики
Тісто має вийти досить пружним, додаємо в нього вершкове масло (дуже м’яке) і сіль і продовжуємо замішувати, поки тісто не вбере масло.
Krapfen, Bomboloni або просто Пончики
Коли масло вбралося, викладаємо тісто на стіл присипаний борошном і обминаємо його протягом 10-15 хвилин, воно має стати гладким і еластичним.
Krapfen, Bomboloni або просто Пончики
Готове тісто кладемо у велику ємність рясно присипану борошном, накриваємо плівкою і ставимо в вимкнену духовку приблизно на 1 годину 30 хвилин.
Krapfen, Bomboloni або просто Пончики
Ось так виглядає тісто що піднялося.
Krapfen, Bomboloni або просто Пончики
Перевертаємо посуд догори дном і даємо тісту випасти на стіл, який ми заздалегідь присипаний борошном.
Krapfen, Bomboloni або просто Пончики
Якщо ж ви вирішили зробити пончики з отвором, то розгортаєте тісто товщиною 1,5 см і вирізаємо спочатку велике коло, після чого в центрі робимо отвір за допомогою маленького кола.
Krapfen, Bomboloni або просто Пончики
Якщо ж ви вирішили зробити пончики-krapfen, як я, то руки змащуємо рослинним маслом, відщипуємо від тіста, шматочки по 30 г кожен і робила з них щось на подобі грудочки-кульки, при тому все стирчить і негладкі частини збираємо в єдине і добре защипити пальцями.
Krapfen, Bomboloni або просто Пончики
Добре зліпивши , кладемо кульку , на деко присипане борошном , кладемо зліпленою частиною донизу. Ставимо деко , знову ж таки в вимкнену духовку приблизно на 45 хвилин , пончики повинні в два рази збільшитися в розмірі. Смажимо їх в глибокій каструлі з великою кількістю рослинної олії , бажано арахісової або кукурудзяної , температура масла не повинна бути надзвичайно високою , інакше пончики пригорять , а всередині залишуться сирими. Смажимо пончик по 3 хвилини з кожного боку і викладаємо на паперовий рушник . Остигнувші пончики щедро посипаємо цукровою пудрою.
Так як з цієї кількості тіста виходять близько 20 пончиків , а це впринципі багато , а пончики смачні з спеку з пилу , і всі 20 мало ймовірно , що будуть з’їдені. Тому на етапі , коли ми формуємо пончики , припустимо 10 з них ми відправляємо відпочивати в духовку , а 10 з них на дощечку рясно посипану борошном , накриваємо їх плівкою або вологим кухонним рушником і ставимо в холодильник і наступного дня ви можете знову посмажити свіжі пончики .

Krapfen, Bomboloni або просто Пончики
Приємного чаювання!

Krapfen, Bomboloni або просто Пончики обновлено: Січень 30, 2017 автором: Катя
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика