
Знову налякала всіх купою екзотичних слів. І насправді все знову досить просто. Назвіть це страва не айнтопф, а просто густим супом – і справа піде веселіше. Іспанську чоризо, до речі, можна замінити на іншу гостру суху ковбасу. Риба, звичайно ж, теж може бути інша за вашим смаком.
Блюдо ситне, смачне і зручне в приготуванні. Ну і все-таки з невеликою екзотикою – так, для різноманітності.
Інгредієнти на 4 порції:
- 400 г картоплі
- 1 середня цибулина
- 400 г консервованого або відвареного нуту
- 400 мл рибного або курячого бульйону
- 1/4 ч.л. меленої куркуми
- 2 солодких перці
- 100 г чорізо або іншої гострої сухої ковбаси
- 600 г філе тріски або іншої білої риби
- 2 ст.л. борошна
- сіль і перець за смаком
Цибулю дрібно рубаємо, картоплю нарізаємо кубиками зі стороною 1-1,5 см. У перців видаляємо ніжки і насіння, нарізаємо на шматочки середнього розміру.
У каструлі розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо половину цибулі і смажимо, помішуючи, до напівпрозорого стану, 3-4 хвилини. Додаємо картоплю.
Вливаємо бульйон, трохи солимо, доводимо до кипіння й тушкуємо до напівготовності картоплі, близько 10 хвилин.
У сковороді розігріваємо ще 1 ст.л. масла. Кладемо залишившуся цибулю разом з перцем і смажимо помішуючи, 5-6 хвилин. додаємо куркуму і смажимо ще 1 хвилину.
Кладемо перець в каструлю до напівготової картоплі, туди ж додаємо нут. Солимо за смаком. Тушкуємо все разом ще 10 хвилин.
Ковбасу нарізаємо на тонкі скибочки.
Кладемо в айнтопф за 5 хвилин до готовності.
Готовий суп знімаємо з плит і даємо трохи настоятися.
Тим часом солимо і перчимо рибу, обвалюємо її в борошні й обсмажуємо до готовності на рослинній олії.
Подаємо айнтопф з рибою.
Смачного!
Leave a Reply