Апельсинова курка

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогодні у мене є для вас рецепт традиційного китайського блюда. Правда, наші місцеві реалії змусили зшахраювати і використовувати звичайне біле виноградне вино замість необхідного рисового. Але тут вже що поробиш – вимушена адаптація. Хоча що вже тут душею кривити – ми і гостроту в більшості азіатських страв зменшуємо під свої європейські смаки.

Це дуже смачно, соковито і насичено. Як гарнір підійде рис або відварна локшина. У другому випадку локшину має сенс відразу після варіння відправити в соус до курки і перемішати.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 600 г курячого філе
  • 1/2 ч.л. кунжутної олії
  • 1/2 ч.л. сушеного часнику (часникового порошку)
  • 1 ст.л. білого сухого вина
  • сіль за смаком
  • 100 г крохмалю (кукурудзяного або картопляного)

Для соусу:

  • 2 середніх перчика чилі
  • 2 зірочки бадьяна
  • 2-3 стебла зеленої цибулі
  • 1 апельсин
  • 60 мл курячого бульйону
  • 2 ст.л. рисового або яблучного оцту (білий винний теж підійде)
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • 1 ст.л. з гіркою кукурудзяного крохмалю (або вдвічі менше картопляного)

 

apelsinovaya-kurica-1

Приготування:

Курятину нарізаємо на невеликі шматочки. Змішуємо в мисці кунжутну олію, часник, вино і сіль. Кладемо в миску шматочки філе і перемішуємо. Даємо постояти 15-30 хвилин.

Віджимаємо курятину від маринаду і паніруємо в крохмалі.

apelsinovaya-kurica-2

У сотейнику на середньо сильному вогні розігріваємо стільки рослинного масла, щоб шматочки курки могли в ньому плавати. У декілька заходів обсмажуємо курятину до золотистої скоринки. Перекладаємо на паперові рушники, щоб ввібрати зайвий жир.

apelsinovaya-kurica-3

З апельсина зрізаємо цедру і вичавлюємо сік – нам потрібно 100 мл. Сік змішуємо з бульйоном, оцтом, соєвим соусом і крохмалем.

У воке або просто глибокій сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинної олії. Кладемо крупно нарубані перчики, бадьян, цедру. Смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Вливаємо заготовку для соусу і готуємо, помішуючи, до загустіння. Додаємо курку і нарізану навскоси зелену цибулю. Перемішуємо і прогріваємо 1 хвилину.

apelsinovaya-kurica-4

Подаємо з рисом і часточками свіжого апельсина.

apelsinovaya-kurica

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!