Арроз кон Полло

» » Арроз кон Полло
Арроз кон Полло

Ця страва південноамериканської кухні, популярна в Аргентині і Перу. Arroz con Polo в дослівному перекладі з іспанської означає “рис з курчам”. Два основних інгредієнта доповнюються овочами.
Виходить смачно і ситно.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 750 г курячих стегенець або стегон
  • 1 середня цибулина
  • 1 солодкий перець
  • 200 г довгого рису
  • 150 г замороженого зеленого горошку
  • 60 г зелених оливок без кісточок
  • 1 зубчик часнику
  • 400 мл курячого бульйону
  • невеликий пучок кінзи (коріандру)
  • 1 смужка лимонної цедри (7 * 1 см)
  • 1/4 ч.л. сухого орегано
  • 1/8 ч.л. меленого червоного перцю (гострого)
  • сіль за смаком

Арроз кон Полло


З стегенець знімаємо шкіру, обсмажуємо їх в каструлі на рослинному маслі з обох боків до золотистого кольору. Перекладаємо на тарілку.
Арроз кон Полло
Зменшуємо вогонь і на тій же каструлі протягом 30 секунд обсмажуємо дрібно нарізані цибулю, часник і паприку.
Арроз кон Полло
Потім додаємо рис, смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину.
Арроз кон Полло
Додаємо орегано, лимонну цедру, бульйон і 50 мл води. Кладемо в каструлю стегенця, доводимо до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо полум’я, накриваємо каструлю кришкою і варимо 20 хвилин.
Додаємо горошок, перемішуємо і прогріваємо.
Знімаємо з плити і даємо постояти 5 хвилин. Розкладаємо по тарілках, посипаємо нарубаними оливками та кінзою. Подаємо з скибочками лимона.
Арроз кон Полло
Смачного!

Арроз кон Полло обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Марта
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика