
Ця страва південноамериканської кухні, популярна в Аргентині і Перу. Arroz con Polo в дослівному перекладі з іспанської означає “рис з курчам”. Два основних інгредієнта доповнюються овочами.
Виходить смачно і ситно.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 750 г курячих стегенець або стегон
- 1 середня цибулина
- 1 солодкий перець
- 200 г довгого рису
- 150 г замороженого зеленого горошку
- 60 г зелених оливок без кісточок
- 1 зубчик часнику
- 400 мл курячого бульйону
- невеликий пучок кінзи (коріандру)
- 1 смужка лимонної цедри (7 * 1 см)
- 1/4 ч.л. сухого орегано
- 1/8 ч.л. меленого червоного перцю (гострого)
- сіль за смаком
З стегенець знімаємо шкіру, обсмажуємо їх в каструлі на рослинному маслі з обох боків до золотистого кольору. Перекладаємо на тарілку.
Зменшуємо вогонь і на тій же каструлі протягом 30 секунд обсмажуємо дрібно нарізані цибулю, часник і паприку.
Потім додаємо рис, смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину.

Додаємо орегано, лимонну цедру, бульйон і 50 мл води. Кладемо в каструлю стегенця, доводимо до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо полум’я, накриваємо каструлю кришкою і варимо 20 хвилин.
Додаємо горошок, перемішуємо і прогріваємо.
Знімаємо з плити і даємо постояти 5 хвилин. Розкладаємо по тарілках, посипаємо нарубаними оливками та кінзою. Подаємо з скибочками лимона.

Смачного!
Leave a Reply