
Іноді так хочеться побалувати себе блюдом з смачних печених овочів, але так не хочеться возитися з усім цим чищенням, нарізкою і іншим. Баклажани запечені в духовці цілком прекрасно підходять як раз для такої ситуації. Приготувати їх дуже просто, а смак виходить що треба.
- Баклажан 1 штука (великий)
- Сіль за смаком
- Масло вершкове 35 грам
Для цієї страви найкраще взяти дуже великий баклажан. Вибирайте не залежавшіся овочі і без видимих ушкоджень, пам’ятайте, що смак страви залежить від якості інгредієнтів. Обраний баклажан ретельно промийте, використовуючи поролонову губку, після протріть насухо, використавши паперові серветки.
Вершкове масло за 15-20 хвилин до початку готування викладіть з холодильника, щоб воно розтануло і розм’якшилося при кімнатній температурі. Натріть ним баклажан з усіх боків і додайте пару – трійку пучків солі.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Поки вона розігрівається вистеліть жароміцний деко фольгою і покладіть на нього баклажан. Запікайте овоч у духовці близько 45 хвилин, періодично перевертаючи з боку на бік. Будьте акуратні, відкриваючи духовку, щоб не обпектися.
Готовий баклажан вийміть з духовки, прихватками для гарячого загорніть його у фольгу і дайте охолонути, приблизно, 15 хвилин. Потім приберіть фольгу, викладіть овоч на плоске блюдце і розділіть ножем на дві частини. За допомогою вилки дістаньте з половинок м’якоть і перекладіть в невелику, але глибоку тарілку.
Запечений баклажан подавайте попередньо посоливши і поперчивши. Використовуйте його як гарнір до м’яса, а так само додавайте сир, часник і майонез. Загалом їжте так, як вам більше подобається.
– Щоб м’якоть від шкірки відокремилася легше, залишайте баклажан остигати загорнутим в целофановий пакет.
– Якщо у вас під рукою не знайшлося вершкового масла, то тоді візьміть рослинне, але вам доведеться намазувати овоч кожен раз, як ви будете його перевертати.
– Дрібно перемелена м’якоть баклажана, змішана з часником і майонезом є відмінним соусом для страв з м’яса, риби та птиці.
Смачного!
Leave a Reply