Баклажани запечені в духовці цілком

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Баклажаны запеченные в духовке целиком 4

Іноді так хочеться побалувати себе блюдом з смачних печених овочів, але так не хочеться возитися з усім цим чищенням, нарізкою і іншим. Баклажани запечені в духовці цілком прекрасно підходять як раз для такої ситуації. Приготувати їх дуже просто, а смак виходить що треба.

  • Баклажан 1 штука (великий)
  • Сіль за смаком
  • Масло вершкове 35 грам

1415382904742222f4b
Для цієї страви найкраще взяти дуже великий баклажан. Вибирайте не залежавшіся овочі і без видимих ушкоджень, пам’ятайте, що смак страви залежить від якості інгредієнтів. Обраний баклажан ретельно промийте, використовуючи поролонову губку, після протріть насухо, використавши паперові серветки.
1415382904333f9173c
Вершкове масло за 15-20 хвилин до початку готування викладіть з холодильника, щоб воно розтануло і розм’якшилося при кімнатній температурі. Натріть ним  баклажан з усіх боків і додайте пару – трійку пучків солі.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Поки вона розігрівається вистеліть жароміцний деко фольгою і покладіть на нього баклажан. Запікайте овоч у духовці близько 45 хвилин, періодично перевертаючи з боку на бік. Будьте акуратні, відкриваючи духовку, щоб не обпектися.
14153829047441e00b6


Готовий баклажан вийміть з духовки, прихватками для гарячого загорніть його у фольгу і дайте охолонути, приблизно, 15 хвилин. Потім приберіть фольгу, викладіть овоч на плоске блюдце і розділіть ножем на дві частини. За допомогою вилки дістаньте з половинок м’якоть і перекладіть в невелику, але глибоку тарілку.
Запечений баклажан подавайте попередньо посоливши і поперчивши. Використовуйте його як гарнір до м’яса, а так само додавайте сир, часник і майонез. Загалом їжте так, як вам більше подобається.
– Щоб м’якоть від шкірки відокремилася легше, залишайте баклажан остигати загорнутим в целофановий пакет.
– Якщо у вас під рукою не знайшлося вершкового масла, то тоді візьміть рослинне, але вам доведеться намазувати овоч кожен раз, як ви будете його перевертати.
– Дрібно перемелена м’якоть баклажана, змішана з часником і майонезом є відмінним соусом для страв з м’яса, риби та птиці.

14153829043615cf7b673ba
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.