Баклажани, запечені в духовці

» » Баклажани, запечені в духовці
Баклажани, запечені в духовці

Весь рік, на прилавках магазинів красується цей фіолетовий овоч – баклажан і більшість людей «душі в нім не сподіваються», адже страви з баклажана не тільки смачні, вони ще й дуже ситні, він за своєю ситності порівняємо з м’ясом. Цей універсальний овоч поєднується з більшістю з продуктів, сьогодні розповімо, як приготувати баклажани, запечені в духовці, а в якості начинки будемо використовувати: яйця, гриби і зелень, ну, і сир, без нього ніяк.

Для того щоб приготувати баклажани, запечені в духовці вам буде потрібно:

  • баклажани (міцні плоди середнього розміру) – 6 штук,
  • свіжі шампіньйони – 400 – 500 грам,
  • яйце (відварне) – 1 штука,
  • сметана (майонез, йогурт або жирні вершки) – 2 ст. ложки,
  • часник – 2 зубчики,
  • свіжа зелень петрушки (рубана) – 3 ст. ложки,
  • рослинне і вершкове масла,
  • сіль і чорний мелений перець за смаком.

Як правильно приготувати баклажани, запечені в духовці
Баклажани промиваємо і кожен плід розрізаємо на дві половинки, кожну посипаємо злегка сіллю на місці зрізу, залишаємо хвилин на 15 поки не виступить сік на зрізі.
В цей час займемося приготуванням начинки. Промиті печериці нарізаємо невеликим кубиком і обсмажуємо у вершковому маслі до появи соку. Знімаємо сковороду з вогню і додаємо часник, видавлений через чеснокодавку, перемішуємо. Відварене яйце очищаємо і нарізаємо дуже дрібно. Петрушку промиваємо, обсушуємо і рубаємо дрібно. Всі підготовлені інгредієнти перемішуємо в глибокій чашці.
З баклажанів, які ми раніше посолили, вирізаємо м’яку частину з середини, для цього можна використовувати гострий ніж або маленьку ложку. М’якоть баклажана пюріруємо за допомогою блендера і змішуємо пюре з основною начинкою. Потім в начинку додаємо сметану (йогурт, вершки або ж майонез за вашим бажанням на вибір), перець чорний мелений і сіль, все перемішуємо і наповнюємо отриманою начинкою «човники» з баклажанів.
Деко змащуємо рослинним маслом і на нього викладаємо баклажани (начинкою вгору). Потім кожний «човник» посипаємо тертим на дрібній тертці сиром, зверху викладаємо по невеликому шматочку вершкового масла і відправляємо деко в духовку на 40 хвилин, запікаємо баклажани при температурі 200 ° градусів.

Баклажани, запечені в духовці


Приємного апетиту!

Баклажани, запечені в духовці обновлено: Лютий 4, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика