- баклажан 1 шт
- квасоля консервована 4-5 ст. ложки
- томати рубані у власному соку 150 грам
- цибуля 1 шт
- селера (за бажанням) 1 паличка
- сир твердий тертий 1 жменя
- сіль, мелений перець
- рослинне масло
1. Наріжте баклажани на кільця, обсмажте на сковороді на рослинному маслі з двох боків до золотисто-коричневої скоринки. Обсушіть від зайвого жиру за допомогою паперових рушників.
2. Поріжте дрібно цибулю і селеру (якщо використовуєте її) і обсмажте на сковороді на олії на помірно середньому вогні протягом 5 хвилин.
3. Потім в сковороду додайте рубані помідори і готуйте ще близько 4-5 хвилин до загустіння. Посоліть, поперчіть, додайте спеції за смаком.
4. Потім додайте квасолю і готуйте ще 3-4 хвилини. Зніміть з плити.
5. На дно жароміцної форми викладіть частину баклажан, потім викладіть квасолю в томатному соусі, потім знову баклажани, квасолю і врешту баклажанів. Зверху посипте твердим натертим сиром.
6. Поставте в духовку на 20 хвилин.
Смачного!