
Інгредієнти:
- 1 бараняча ніжка вагою 2-2,2 кг або 2 баранячі лопатки вагою близько 1 кг кожна;
- 2 великих лимона + ще 1 для подачі;
- 1 великий пучок м’яти;
- 100 г несмаженого фундука;
- оливкова олія;
- сіль, мелений чорний перець.
Приготування.
1. Ретельно вимийте лимони щіткою. Зітріть цедру з 2 лимонів дрібної теркою, вичавіть з них сік. Змішайте сік з 2 ст. л. оливкової олії, сіллю і перцем.
2. З ніжки видаліть зайвий жир (трохи обов’язково залиште). Натріть ногу з усіх боків лимонно-оливковою сумішшю, загорніть в плівку, залиште на 1-3 год при кімнатній температурі.
3. Видаліть у м’яти стебла (вони не знадобляться), листя порубаєте, покладіть в блендер або в ступку. Додайте лимонну цедру і рубані горіхи. Подрібніть майже в пасту. Додайте сіль і перець, перемішайте.
4. З м’яса видаліть плівки. Нашпигуйте ніжку горіхово-м’ятною сумішшю по всій поверхні. Якщо у вас немає шпігувальної голки, просто втикайте в м’якоть вузький ніж на 3-3,5 см і повертайте його всередині на 90 °. У «проріз» що утворився кладіть суміш, утрамбовуйте пальцем і виймайте ніж.

5. Покладіть ніжку жиром вгору на решітку, встановлену в деко. Полийте оливковою олією, посоліть і поперчіть. Запікайте при 150 ° С 2 ч. У самому кінці можна включити гриль або збільшити температуру духовки до максимуму на 5-7 хв.

6. Перекладіть готову ніжку на блюдо. Візьміть лимон що залишився і тертку, натріть цедру прямо на м’ясо, намагаючись розподілити її рівномірно. Прикрийте ніжку фольгою і дайте постояти 15 хв., Потім нарізайте.

Смачного!
Leave a Reply