
Пропоную вам простий і досить бюджетний варіант страви для повсякденного обіду або вечері. Така собі варіація на тему бефстроганов, але з додаванням печериць і з вершками замість сметани, яку найчастіше додають в це блюдо.
З картопляним пюре – просто ідеально, але і з рисом теж буде відмінно. І навіть з макаронами 😉 Додайте до страви маринований огірочок або свіжий помідор – і насолоджуйтеся 🙂
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1,3 кг курячої печінки (можна взяти печінку з сердечками)
- 2 середні цибулини
- 1 стебло селери
- 3 зубчики часнику
- 1 ст.л. борошна
- 400 мл курячого бульйону або води
- 300 г печериць
- 100 мл вершків 20% жирності
- невеликий пучок петрушки
- сіль і перець за смаком
Приготування:
З печінки вирізаємо жилки. Нарізаємо на невеликі шматочки. Цибулю і селеру дрібно рубаємо, гриби ріжемо не дуже дрібно.
У сковороді або сотейнику на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів швидко обсмажуємо печінку до рум’яної скоринки з усіх боків. Перекладаємо на тарілку.
Сковороду протираємо або обполіскуємо. Додаємо 30 г вершкового масла і розтоплюємо. Кладемо цибулю з селерою і смажимо, помішуючи, до м’якості, близько 5 хвилин.
Додаємо часник, смажимо 1 хвилину. Кладемо на сковороду борошно і смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину. Поступово вливаємо підігрітий бульйон або воду, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудки.
Солимо і перчимо до смаку. Кладемо в соус печінку і гриби, перемішуємо.
Доводимо до кипіння, зменшуємо нагрів практично до мінімуму і тушкуємо під кришкою близько 10 хвилин. Потім вливаємо вершки, кладемо петрушку, знову доводимо до кипіння і готуємо 1 хвилину. Вимикаємо.
Даємо страві постояти під кришкою 10 хвилин, потім подаємо. Рекомендації по гарніру я дала в анотації до рецепту.
Смачного!
Leave a Reply