Бефстроганов з курячої печінки

» » Бефстроганов з курячої печінки
Бефстроганов з курячої печінки

Пропоную вам простий і досить бюджетний варіант страви для повсякденного обіду або вечері. Така собі варіація на тему бефстроганов, але з додаванням печериць і з вершками замість сметани, яку найчастіше додають в це блюдо.

З картопляним пюре – просто ідеально, але і з рисом теж буде відмінно. І навіть з макаронами 😉 Додайте до страви маринований огірочок або свіжий помідор – і насолоджуйтеся 🙂

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1,3 кг курячої печінки (можна взяти печінку з сердечками)
  • 2 середні цибулини
  • 1 стебло селери
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ст.л. борошна
  • 400 мл курячого бульйону або води
  • 300 г печериць
  • 100 мл вершків 20% жирності
  • невеликий пучок петрушки
  • сіль і перець за смаком

 

Бефстроганов з курячої печінки

Приготування:

З печінки вирізаємо жилки. Нарізаємо на невеликі шматочки. Цибулю і селеру дрібно рубаємо, гриби ріжемо не дуже дрібно.
У сковороді або сотейнику на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів швидко обсмажуємо печінку до рум’яної скоринки з усіх боків. Перекладаємо на тарілку.

Бефстроганов з курячої печінки

Сковороду протираємо або обполіскуємо. Додаємо 30 г вершкового масла і розтоплюємо. Кладемо цибулю з селерою і смажимо, помішуючи, до м’якості, близько 5 хвилин.

Бефстроганов з курячої печінки

Додаємо часник, смажимо 1 хвилину. Кладемо на сковороду борошно і смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину. Поступово вливаємо підігрітий бульйон або воду, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудки.

Бефстроганов з курячої печінки

Солимо і перчимо до смаку. Кладемо в соус печінку і гриби, перемішуємо.

Бефстроганов з курячої печінки

Доводимо до кипіння, зменшуємо нагрів практично до мінімуму і тушкуємо під кришкою близько 10 хвилин. Потім вливаємо вершки, кладемо петрушку, знову доводимо до кипіння і готуємо 1 хвилину. Вимикаємо.

Даємо страві постояти під кришкою 10 хвилин, потім подаємо. Рекомендації по гарніру я дала в анотації до рецепту.

Бефстроганов з курячої печінки

Смачного!

Бефстроганов з курячої печінки обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика