Брюссельська капуста в клярі

» » Брюссельська капуста в клярі
Брюссельська капуста в клярі

Брюссельська капуста в клярі – це не тільки відмінна ідея для смачного і корисного повсякденного обіду, а й чудова закуска і гарнір, яку ви можете подати на святковий стіл. Приготувати таку страву дуже легко, а сам процес не займе і 30 хвилин, і у вас залишиться достатня кількість часу, щоб зайнятися іншими справами.

  • Брюссельська капуста 600 грам
  • Яйце куряче 1 штука (добірне)
  • Борошно пшеничне 1/2 склянки
  • Сіль за смаком
  • Дріжджі для тіста сухі 1 чайна ложка
  • Вода очищена 1/2 склянки (опціонально)
  • Масло рослинне скільки буде потрібно для смаження

Брюссельська капуста в клярі
Брюссельську капусту переберіть, розрізавши кожен качанчик на дві половини. Не забудьте видалити пошкоджені і підв’явші верхні листки. Після чого складіть капусту в друшляк і сполосніть теплою, майже гарячою проточною водою, щоб видалити всю решту бруду. Зафіксуйте друшляк в підвішеному стані, щоб дати зайвій рідині стекти.
Тим часом закип’ятіть в каструлі необхідну кількість води і опустіть в неї чисту капусту. Варіть її 8-10 хвилин, потім знову відкиньте на друшляк і позбудьтеся від зайвої води.
Брюссельська капуста в клярі
Займатися приготуванням кляру найкраще в той час, як вариться брюссельська капуста. До того ж готувати його простіше простого. Для початку розбийте в миску яйце і збийте його, посоливши за смаком. Потім висипте борошно і влийте попередньо заварені в теплій воді сухі дріжджі для тіста, перемішайте все як слід, поступово вливаючи воду тонким струменем. У підсумку після замішування у вас повинна вийти рідка, але тягуча маса без грудочок. Детальніше читайте тут.
Брюссельська капуста в клярі
Відварену брюссельську капусту перекладіть з друшляка прямо в кляр і перемішайте, щоб всі качани були покриті тістом. У глибокій сковороді як слід розігрійте рослинне масло, його має бути стільки, щоб воно майже покривало капустяні качани в клярі цілком. Як тільки масло стане дуже гарячим, викладайте в нього брюссельську капусту і обсмажуйте до золотистої скоринки, приблизно 3-5 хвилин. Потім шумівкою виловіть готові качани і викладайте їх на одноразові паперові рушники, щоб вони ввібрали в себе надлишки масла. Приступайте до наступної партії, повторюючи всі процедури в точності, поки не приготуєте всю брюссельську капусту.
Як тільки все буде готово, можете тут же приступати до подачі вашого чудового гарніру або закуски, приготовленої з брюссельської капусти, обсмаженої в клярі.
Брюссельська капуста в клярі
Брюссельську капусту подавайте гарячою, розклавши по порціях або склавши її всю в одне велике блюдо. Ви можете так само наколоти цю маленьку, немов іграшкову капусту на довгі шпажки і подавати як таку от своєрідну закуску. Запропонуйте до цієї страви часниковий, сметанний або соєвий соус.
– Іноді в кляр додають тертий м’який сир, це додає страві приємний вершковий смак.
– Ви можете використовувати для приготування не тільки свіжу брюссельську капусту, але і заморожену.
– Ви можете так само не додавати в кляр дріжджі, але тоді він буде не таким повітряним.
Брюссельська капуста в клярі
Смачного!

Брюссельська капуста в клярі обновлено: Лютий 5, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика