Буженина по-домашньому

» » Буженина по-домашньому
Буженина по-домашньому

Буженина по-домашньому – це хороша альтернатива покупним ковбасам, готовим свинячим окістам та іншим продуктам, які удосталь лежать на прилавках магазинів. Часто вміст м’яса в них мізерно малий, та й те, що є, сумнівної якості. Чи не краще поклопотатися про своє харчування і харчування своїх близьких і приготувати смачну, ароматну буженину прямо у себе на кухні? А потім вже готувати з нею бутерброди, святкові закуски і все, що душі завгодно, точно знаючи, що це справді добре, свіже м’ясо. Я, в свою чергу, підкажу вам простий спосіб приготування буженини по-домашньому.

Інгредієнти:

  • М’якоть свинини 900-1000 грам
  • Часник 2-3 зубчики
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець чорний горошком за смаком
  • Сіль за смаком

Інвентар:

Деко для запікання, ніж кухонний, дошка обробна, фольга, прихватки для гарячого, одноразові паперові рушники.

Приготування:

Крок 1: Готуємо свинину.

Буженина по домашньому

Свинина повинна бути повністю разморожена, при цьому розморожувати її потрібно тільки при кімнатній температурі, без використання мікрохвильовки або гарячої води.
Промийте м’якоть м’яса прохолодною водою. Обсушіть одноразовими паперовими рушниками. Зріжте з шматочка зайвий жирок, шар сала не повинен бути товстим.
Розкладіть підготовлену м’якоть свинини на обробну дошку і зробіть на шматочку кілька неглибоких надрізів.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння і поріжте тонкими пластинами, а потім вкладіть їх в розрізи на м’ясі. Так само в розрізи помістіть горошини чорного перцю. Меленим чорним перцем і сіллю натріть м’ясо зверху.

Крок 2: Запікаємо буженину по-домашньому.

Буженина по домашньому

Поставте духовку розігріватися до 200 градусів.
Підготовлену м’якоть свинини перекладіть на фольгу і загорніть, щільно закриваючи краї, щоб не було ніяких дірок або розбіжних швів. Свинина повинна бути щільно закутана в фольгу, інакше вона не вийде такою соковитою, як повинна бути.
М’ясо у фользі перекладіть на деко для запікання, а потім помістіть в духовку на 2 год. За цей час свинина пропечеться, увібравши в себе смак і аромат спецій.
Готову буженину по-домашньому потрібно буде вийняти з фольги, остудити при кімнатній температурі, а потім прибрати на зберігання в холодильник (сховавши в відповідний контейнер або тарілку).

Крок 3: Подаємо буженину по-домашньому.

Буженина по домашньому

Буженина по-домашньому підходить для приготування як святкової закуски, так і звичайних бутербродів. А ще її можна подавати не тільки в холодному, але і в гарячому вигляді, відразу після приготування. Як гарнір до буженині відмінно підходить варена картопля, а як додаткову приправу використовуйте кріп.
Подавайте охолоджену буженину по-домашньому до столу у вигляді нарізки, готуйте з нею бутерброди в дорогу, або додавайте м’ясо в салати. Смачно так, що пальчики оближеш!
Смачного!
Поради до рецепту:– Для додаткового аромату і смаку ви можете додати й інші спеції, наприклад, хмелі-сунелі, гірчичний порошок і червоний мелений перець.- У спеції для буженини так само додають сушену зелень.

– Буженину по-домашньому запікають як у фользі, так і в рукаві.

Буженина по-домашньому обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика