Буженина

» » Буженина
Буженина

Ну ось вона – обіцяна буженина. Правда, я готую її не так, як це робить більша частина інтернету. У моєму рецепті немає майонезу, оскільки я вважаю його запікання недозволенним 🙁 . Буженина за цим рецептом виходить ароматною і смачною. В ідеалі вона готується з великого шматка м’яса – найчастіше, з окісту. Але оскільки у мене так багато не з’їдять, я готувала з шматочка поменше.

Інгредієнти (пишу як було у мене, а ви при необхідності збільшуйте пропорцію вдвічі):

  • 1,5 кг свинячого окосту цілим шматком
  • 2 ч.л. зернистої гірчиці
  • 2 см кореня свіжого імбиру
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 гілочка свіжого розмарину (можна замінити 1 ч.л. сухого)
  • сіль і перець за смаком

Буженина

Приготування буженини:

ІЗ м’яса зрізаємо зайві плівки, витираємо насухо. Натираємо сіллю і чорним перцем, відставляємо в сторону.
Часник, імбир і розмарин подрібнюємо і змішуємо з гірчицею.

Буженина

Натираємо отриманою сумішшю м’ясо.

Буженина

Кладемо його в пакет, зав’язуємо і кладемо в холодильник на ніч.

Виймаємо м’ясо з пакета й загортаємо в декілька шарів фольги.

Буженина

Кладемо у форму для запікання і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Час розраховуємо наступним чином: по 20 хвилин на кожні 500 г м’яса + 20 хвилин на весь шматок (в моєму випадку вийшло 80 хвилин :-)).

Готову буженину Остуджуємо, нарізаємо тонкими скибочками і подаємо з хріном або свіжими овочами.

Буженина

Смачного!

Буженина обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика