
Ну ось вона – обіцяна буженина. Правда, я готую її не так, як це робить більша частина інтернету. У моєму рецепті немає майонезу, оскільки я вважаю його запікання недозволенним 🙁 . Буженина за цим рецептом виходить ароматною і смачною. В ідеалі вона готується з великого шматка м’яса – найчастіше, з окісту. Але оскільки у мене так багато не з’їдять, я готувала з шматочка поменше.
Інгредієнти (пишу як було у мене, а ви при необхідності збільшуйте пропорцію вдвічі):
- 1,5 кг свинячого окосту цілим шматком
- 2 ч.л. зернистої гірчиці
- 2 см кореня свіжого імбиру
- 3-4 зубчики часнику
- 1 гілочка свіжого розмарину (можна замінити 1 ч.л. сухого)
- сіль і перець за смаком
Приготування буженини:
ІЗ м’яса зрізаємо зайві плівки, витираємо насухо. Натираємо сіллю і чорним перцем, відставляємо в сторону.
Часник, імбир і розмарин подрібнюємо і змішуємо з гірчицею.
Натираємо отриманою сумішшю м’ясо.
Кладемо його в пакет, зав’язуємо і кладемо в холодильник на ніч.
Виймаємо м’ясо з пакета й загортаємо в декілька шарів фольги.
Кладемо у форму для запікання і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Час розраховуємо наступним чином: по 20 хвилин на кожні 500 г м’яса + 20 хвилин на весь шматок (в моєму випадку вийшло 80 хвилин :-)).
Готову буженину Остуджуємо, нарізаємо тонкими скибочками і подаємо з хріном або свіжими овочами.
Смачного!
Leave a Reply