Бургер з яловичиною і баклажаном

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Дуже часто запорука гарного смаку страви криється в простоті його складу. Саме так сталося у випадку з цим бургером. У мене був яловичий фарш і булочки. І я ламала голову, з чим таким нетривіальним мені б це з’єднати, щоб отримати новий смачний бургер. І тут на очі потрапив баклажан …

Загалом, в бургері баклажан “грає” дуже добре – і зволожує начинку, і ненав’язливо дає свій смак.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 600 г яловичого фаршу
  • 1 невелика цибулина
  • 1 великий баклажан
  • сіль і перець за смаком
  • 2 помідори
  • 3 ст.л. майонезу
  • 1-2 зубчики часнику
  • 4 булочки для гамбургерів
  • листя петрушки

 

burger-s-baklazhanom-1

Приготування:

Дрібно рубаємо цибулю. Додаємо її в фарш, приправляємо сіллю і перцем, ретельно вимішуємо.

burger-s-baklazhanom-7

Формуємо з фаршу 4 плоскі круглі котлети.

Помідор нарізаємо скибочками.

Баклажан нарізаємо скибочками завтовшки 7-8 мм. У сковороді на середньо сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо баклажани і смажимо по хвилині з кожної сторони.

burger-s-baklazhanom-3

Кладемо на деко і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.

У сковороду додаємо масла і кладемо котлети. Смажимо по 2 хвилини з кожного боку.

burger-s-baklazhanom-4

Майонез змішуємо з тертим часником, солимо за смаком.
Половинки булочок злегка підсмажуємо на сильно розігрітій сковороді з боку зрізів.
Збираємо бургери. Нижню частину булочки намазуємо часниковим майонезом. На нього кладемо котлету, потім помідори, скибочки баклажана, петрушку. Знову змащуємо соусом і накриваємо другою половинкою булочки.
Подаємо.

burger-s-baklazhanom

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.