
Рецепт простий – як за складом, так і по процесу приготування. Тому сміливо запасаємося капустою – і йдемо готувати. Варто, щоправда, сказати, що бігос стає найбільш смачним після другого-третього розігріву – тобто блюдо добре зберігається і кожен раз перед вживанням розігрівається.
Інгредієнти на 8 порцій:
- 1 кг квашеної капусти
- 500 г свіжої капусти
- 1 велика цибулина
- 1 кг копченостей – грудинка, окіст, ковбаски і т.д.
- 250 мл томатного соку
- сіль і мелений чорний перець за смаком
Квашену капусту кладемо в друшляк, промиваємо холодною водою і залишаємо стікати.
Не дуже дрібно рубаємо цибулю.
Нарізаємо копченості на невеликі шматочки.

У сковороді розтоплюємо 2 ст.л. свинячого жиру (можна використовувати рослинне масло), кладемо цибулю і смажимо на середньому вогні, помішуючи, близько 5 хвилин.

Перекладаємо в каструлю.
У сотейник кладемо копченості і смажимо, помішуючи, 5 хвилин.

Перекладаємо в каструлю до цибулі, додаємо квашену і свіжу капусту, вливаємо томатний сік і перемішуємо.

Тушкуємо на невеликому вогні до м’якості капусти, близько 30-40 хвилин. Солимо і перчимо до смаку.
Подаємо.

Смачного!
P.S. Цей рецепт – прискорений варіант бігосу. Правильно готувати цю страву 3 дні – тушкувати, охолодити – в холодильнику на ніч, і так 3 рази.
Leave a Reply