Бігос

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Рецепт простий – як за складом, так і по процесу приготування. Тому сміливо запасаємося капустою – і йдемо готувати. Варто, щоправда, сказати, що бігос стає найбільш смачним після другого-третього розігріву – тобто блюдо добре зберігається і кожен раз перед вживанням розігрівається.
Інгредієнти на 8 порцій:

  • 1 кг квашеної капусти
  • 500 г свіжої капусти
  • 1 велика цибулина
  • 1 кг копченостей – грудинка, окіст, ковбаски і т.д.
  • 250 мл томатного соку
  • сіль і мелений чорний перець за смаком

bigos-1
Квашену капусту кладемо в друшляк, промиваємо холодною водою і залишаємо стікати.
bigos-2
Не дуже дрібно рубаємо цибулю.
bigos-3


Нарізаємо копченості на невеликі шматочки.
bigos-4
У сковороді розтоплюємо 2 ст.л. свинячого жиру (можна використовувати рослинне масло), кладемо цибулю і смажимо на середньому вогні, помішуючи, близько 5 хвилин.
bigos-5
Перекладаємо в каструлю.
У сотейник кладемо копченості і смажимо, помішуючи, 5 хвилин.
bigos-6
Перекладаємо в каструлю до цибулі, додаємо квашену і свіжу капусту, вливаємо томатний сік і перемішуємо.
bigos-7
Тушкуємо на невеликому вогні до м’якості капусти, близько 30-40 хвилин. Солимо і перчимо до смаку.
Подаємо.
bigos-new
Смачного!
P.S. Цей рецепт – прискорений варіант бігосу. Правильно готувати цю страву 3 дні – тушкувати, охолодити – в холодильнику на ніч, і так 3 рази.

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.