Варена курка

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 4.67 из 5)
Loading...
Вареная курица 7

Варена курка – досконале блюдо, яке можна назвати універсальним, так як з залишившогося бульйону, а також м’яса даної птиці можна приготувати всілякі смаколики, але в нашій сім’ї воліють смакувати її з яким-небудь легким гарніром в хорошій компанії. Така їжа вважається цілком дієтичною, ситної і корисною!

  • Курка бройлерна (ціла свіжа тушка з шкірою) 1 штука (вага 1 кілограм 480 грам)
  • Вода очищена 2, 5 літра
  • Цибуля ріпчаста 1-2 штуки (велика)
  • Морква 2-3 штуки (великі)
  • Селера 2-3 стебла
  • Часник 1-2 зубчики (великі)
  • Петрушка (корінь) 2 штуки (середні)
  • Лист лавра 2-3 штуки
  • Перець чорний горошком 4-5 штук
  • Перець духмяний горошком 4-5 штук
  • Сіль за смаком

1413420906602cbbe16
Отже, якщо ви захотіли приготувати це чудове блюдо і у вас під рукою опинилися всі потрібні інгредієнти, тоді можна приступати до процесу. Спершу вливаємо в глибоку каструлю потрібну кількість очищеної води і ставимо її на сильний вогонь, хай закипає. Тим часом ретельно промиваємо курочку, одночасно, за допомогою кухонного ножа або пінцета, вищипуючи з її шкірки пір’я і волоски що залишились. Потім позбавляємо тушку від усіх нутрощів, тобто нирок, серця, печінки, легенів, шлунка і зайвого жиру, який знаходиться біля хвостової частини.
Далі, скориставшись чистим кухонним ножем, очищаємо від шкірки моркву, ріпчасту цибулю, часник і корінь петрушки. Промиваємо їх разом з селерою в холодній воді. За бажанням розрізаємо кожен овоч на 2-8 великих частин, зубчики часнику просто розчавлюємо, щоб тріснули, і приступаємо до наступного кроку.
14134209063534c9568
Коли вода в каструлі почне вирувати, додаємо в неї за смаком сіль, в ідеалі це 1 чайна ложка на кожен літр. Потім дуже акуратно опускаємо туди курку і після повторного закипання зменшуємо вогонь на рівень між самим маленьким і середнім. Потім, використовуючи шумівку, знімаємо з поверхні рідини сіро-білу пінку – згорнувшийся білок.
1413420906544ca2703


Прикриваємо каструлю кришкою, так щоб залишилася невелика щілина, і варимо бройлерну птицю протягом 30 хвилин.
14134209068859f4398
Через цей час додаємо в бульйон підготовлені овочі, тобто ріпчасту цибулю, моркву, селеру, корінь петрушки і часник. Приправляємо все листом лавра, двома видами перцю горошком, чорним і запашним, а також за бажанням свіжою або сушеною зеленню, яка вказана в інгредієнтах.
1413420906406f8ee36
Знову накриваємо курочку кришкою і варимо ще 30 хвилин. Потім перевіряємо її готовність за допомогою звичайного кухонного ножа. Робимо невеликий надріз вглиб на м’ясистій частині тушки, наприклад стегні або грудці, якщо виділилася червонувата рідина, витримуємо бройлерку на плиті ще 10-15 хвилин, а якщо прозорий сік – пташка готова!
1413420907777f4764d
Настоюємо її в бульйоні хоча б 15-20 хвилин, завчасно вимкнувши плиту. Потім дуже акуратно переміщуємо в глибоку миску, прикриваємо і даємо трохи охолонути. Далі викладаємо на велике плоске блюдо і сервіруємо до столу, попередньо розрізавши на порції.
1413420907918674b44
Варена курка – це неймовірна смакота! Після приготування, птицю злегка остуджують, викладають на блюдо, розрізають на 8-12 порційних шматочків і подають в якості другого основного гарячого блюда. Сервірують її з будь-яким гарніром, підійдуть каші з різних круп, макаронні вироби, відварені, запечені, а також смажені овочі, салати, маринади і соління.
1413420907979964910
Також дуже часто, це чудо ставлять на стіл разом з наваристим бульйоном і свіжим хлібцем. Насолоджуйтесь смачною, простою і корисною їжею!
– Деякі гурмани, перед вживанням даного блюда, воліють знімати з поверхні відвареної курочки шкіру;
– Домашня не бройлерна курка буде варитися не менше 2-х годин, а то й більше, залежно від віку і ваги птиці;
– Овочі, які залишилися в бульйоні, викидати не варто! Їх можна використовувати для приготування будь-яких інших страв. Наприклад, моркву нашаткувати в салатик, а коріння перемолоти разом з вершковим маслом і шматочком відвареного м’яса або печінки до кашоподібного однорідного стану, приправити суміш що вийшла спеціями і вийде чудовий паштет;
– Багато хазяюшок перед варінням замочують курку у звичайній проточній воді на 1,5-2 години. Вважається, що птах підготовлений ​​таким чином позбавляється від більшої частини стероїдів і формаліну, якими її дуже часто обробляють на птахофабриках;
– За бажанням курку можна обробити на порційні частини і потім варити, в цьому випадку вона приготується набагато швидше, приблизно за 40 хвилин.
141342090630104ce3bb17f
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.