Вісім порад, як приготувати соковиті відбивні

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (5 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Восемь советов, как приготовить сочные отбивные 1

Приготування ніжної і соковитої відбивної не стане проблемою, якщо знати деякі тонкощі і секрети.
Секрет № 1: правильне м’ясо
Для того щоб відбивна вийшла соковитою, важливо вибрати правильний і якісний шматок м’яса.
Свинина. Ідеальними частинами для швидкого приготування відбивної вважається стегно, лопатка, ошийок. Колір свинини повинен бути світло-рожевим. Обов’язкова наявність невеликого жирового прошарку. При обсмажуванні це впливає на смак і соковитість страви.
Яловичина. Для відбивних з яловичини краще вибирати філе, стегно або ростбіф. Колір м’яса повинен бути світло-червоним. Бажано вибирати зріле м’ясо, яке не парне. При натисканні на шматок воно не буде відразу пружинити. Утворюється ямка, яка поступово прийме колишню форму. З телятини виходять більш ніжні відбивні, ніж зі свинини.
Курка. Для курячих відбивних краще вибрати філе курчати. Так ви отримаєте найніжніше блюдо.
Баранина. Підходять для цієї страви нога, філе, стегно, ошийок. Чим молодше ягня, тим світліший колір м’яса і менш специфічний запах.
e0055253d6
Секрет № 2: товщина ідеальних відбивних
Нарізати м’ясо для відбивних необхідно поперек волокон, невеликими шматками товщиною від 1 до 1,5 см. Це робиться для того, щоб м’ясо добре прожарювалося і не залишалося сирим.
986e0c89ff
Секрет № 3: просушити м’ясо
М’ясо для смаження необхідно промити і обов’язково просушити, інакше з мокрого шматка вода потрапить на сковороду і знизить температуру смаження, а це небажано. Потрібно, щоб м’ясо прихвачувалось скоринкою якнайшвидше, тоді сік з нього не витече, а блюдо, відповідно, вийде дуже соковитим.
30fb009c14


Секрет № 4: правильна розморожування м’яса
Якщо ви використовуєте заморожене м’ясо, тоді краще його розморозити в природних умовах. Бажано, щоб процес відтаювання відбувався повільно в холодильнику (у нижньому відділенні). Якщо процес прискорювати в мікрохвильовці або під струменем води, то це вплине на соковитість і смакові якості страви. Варто пам’ятати, що час смаження розмороженого м’яса скорочується. Свіже готується трохи довше.
5aa4d540c7
Секрет № 5: відбивання м’яса
Відбивати м’ясо потрібно легко і ніжно. Тут головне не перестаратися, щоб м’ясо не випустило весь сік. Воно не повинно просвічуватися. В іншому випадку ви ризикуєте отримати на обід або вечерю шматок «гуми», а не соковите блюдо.
fc6671490a
Секрет № 6: сіль, приправи, маринади
Солити відбивні потрібно тільки наприкінці смаження. Якщо посолити їх попередньо, то м’ясо пустить сік і відбивна вийде сухою. Замініть звичайну сіль на морську.
Що стосується приправ, то для смачного м’яса досить чорного перцю. Звичайно, за бажанням можна додавати часник, розмарин, а також інші приправи і спеції, але їх не повинно бути багато. Важливо відчувати смак м’яса, а не добавок.
Можна м’ясо попередньо замаринувати в товченому часнику або цибулі. Це додасть соковитості і смаку страві. Особливо рекомендуємо маринувати яловичину – наприклад, у вині або лимонному соку. Оцет також здатний размягчити волокна.
d33d1d867c
Секрет № 7: рослинна олія, сухарі і яйця для соковитості
Після того як приправивши м’ясо спеціями, слід з двох сторін обмазати його рослинним маслом. Це допоможе зберегти сік в м’ясі.
Також для збереження соку можна використовувати паніровку. Збийте сирі яйця, і перед тим як класти шматок м’яса на сковороду, занурте його в яєчну суміш, а потім обваляйте в панірувальних сухарях.
fc91677662
Секрет № 8: як правильно смажити
Добре використовувати для приготування страви сковороду з антипригарним покриттям. Якщо її немає, тоді у звичайну сковороду додайте не надто багато масла і добре розжарите. При зіткненні з гарячою поверхнею м’ясо відразу запечеться і не дозволить соку витекти зсередини.
Якщо сковорода добре прогріта, то досить приблизно 2 хвилин для баранини і курки, 3 хвилин для свинини і 4 хвилин для яловичини, щоб просмажити шматок з кожного боку. У разі, якщо м’ясо не встигає покритися апетитною скоринкою, температуру нагрівання варто збільшити.
Не використовуйте вилки для перевертання м’яса, а також для перевірки його готовності, інакше пошкодите корочку, і м’ясний сік витече.
c2999d
Кілька рекомендацій
До святкового столу можна подавати відбивні зі смаженими печерицями, натертим сиром, колечками цибулі і помідорів.
Для відбивних з баранини використовуйте поєднання пряних спецій і трав. Це гарантія неповторного смаку та аромату. Особливо смачними відбивні виходять, коли поєднують разом чебрець, розмарин і часник.
Свіжі овочі та зелень вважаються незмінними супутниками будь-якого м’яса.

a2e952bf0f

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.