Голубці з савойської капусти

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Голубцы из савойской капусты

Потрібно сказати , що вибір капусти був зроблений не випадково! Так , савойська капуста трохи м’якше білокачанної , і листя у неї легше відділяються. До того ж і за смаковими якостями багато хто віддає перевагу саме їй !
У результаті виходять дуже смачні і соковиті голубці , заправлені , між іншим , дуже цікавим і незвичайним грибним соусом ! Неодмінно спробуйте приготувати!

Інгредієнти , які будуть потрібні для приготування цієї страви :

  • капуста савойська – 1 шт.
  • свинячий фарш – 300 г
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • морква – 3-4 шт.
  • гриби ( мариновані або свіжі) – 200 г
  • вершки ( 15 %) – 5-6 ст.л.
  • помідори – 1 шт.
  • томатна паста – 1 ст.л.
  • перець мелений
  • коріандр сухий
  • сіль
  • вода

Як приготувати голубці з савойської капусти:
1 . Почнемо з капусти . Вирізаємо у неї кочережку (приблизно на глибину 3-4 см) , потім опускаємо в киплячу воду ( корінцем вниз). Зверніть увагу , що весь качан повинен бути покритий водою , і не потрібно робити дуже великий вогонь. Варимо капусту , поки її листя не стануть м’якими ( близько 5-7 хвилин).
2 . Потім дістаємо її з каструлі і даємо трохи охолонути , при цьому воду , в якій вона варилася , що не виливаємо !
3 . Тим часом приготуємо і фарш ( начинку для голубців ) . Для цього спочатку очистимо цибулю і дрібно – дрібно наріжемо її (або натремо на тертці , або ж скористаємося блендером ) . Очищаємо моркву і натираємо її на дрібній тертці.
4 . Після цього змішуємо свинячий фарш (або будь-який інший ваш улюблений ) з подрібненою цибулею і морквою. Солимо , перчимо , додаємо коріандр та інші спеції ( за бажанням). Тепер все ретельно перемішуємо і даємо трохи промаринуватися .
5 . А поки відокремлюємо від остиглої капусти листя . Починаємо робити голубці ( викладаємо начинку на лист капусти і загортаємо конвертом ) . Викладаємо їх на грати пароварки (тільки не дуже щільно ) і включаємо пароварку десь на 35-40 хвилин.
6 . За цей час приготуємо соус. Знову-таки : очищаємо цибулю та моркву і подрібнюємо їх ( моркву натираємо на дрібній тертці) . Обсмажуємо овочі на рослинній ( оливковій ) олії до золотистого кольору (не забуваємо про сіль і перець). Далі додаємо вершки і тушкуємо ще пару хвилин. Потім додаємо томатну пасту ( готуємо ще 3 хвилинки )
7 . Знімаємо соус з вогню і відправляємо в блендер ( подрібнюємо все до утворення пюре , використовуємо при цьому воду , в якій варилася капуста) .
8 . Обсмажуємо на олії дрібно нарізані грибочки , а потім додаємо їх в соус (і він готовий).
Подаємо голубці гарячими , а зверху рясно поливаємо соусом ! При бажанні прикрашаємо свіжою зеленню і овочами !

15_03_02_13_17
Всім смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.