Яких тільки страв не існує на сьогоднішній день з надбавкою «по- французьки» ! Цікаво , чи знають самі французи , що є таке блюдо , яке нібито від них і прийшло ? Ось , дійшла черга і до голубців. Я , перш ніж готувати , намагалася вивчити рецептуру , щоб зрозуміти , а чому ж «по- французьки» ? Багато інгредієнтів , які ми у свої любимі голубчики не додаємо . А ще мене дуже заінтригувало те , що в соус входить сухе вино в тандемі з бульйоном. Сподіваюся, що і вас заінтригував цей рецепт і ви так само , як і приготуєте і залишитеся дуже задоволені результатом .
Щоб приготувати голубці по- французьки , вам знадобиться:
- капуста – 1,5 кг
- свиняча м’якоть – 200 г
- шпик – 50 г
- яловича м’якоть – 100 г
- варені яйця – 2 шт.
- листя зеленого салату – 50 г
- сир – 60 г
- цибуля нарізана – 1 стакан
- часник – 1 зубчик
- рис – 1 склянку
- олія оливкова – 2 ст.л.
- морквина – 1 шт.
- селера
- петрушка
- лавровий лист
- сіль
- перець чорний горошком
- вино біле сухе – 1 склянка
- бульйон м’ясний – 1 склянка
Як приготувати голубці по- французьки :
1 . Промиваємо капусту і вирізаємо серцевину ( качан ) .
2 . В окремій каструлі кип’ятимо воду , після закипання кладемо капусту і варимо 5-10 хвилин.
3 . Потім виймаємо капусту з води , остуджують і розбираємо на листя . Грубі частини можна обрізати , а можна відбити до м’якості.
4 . Рис добре промиваємо , заливаємо водою і варимо до напівготовності. Злегка присолюємо. Після цього відкидаємо на друшляк і даємо можливість стекти зайвій рідині.
5 . Варені яйця очищаємо від лушпиння .
6 . Свинину (беремо пісну ) , яловичу м’якоть , шпик , листя салату , сир , очищений часник , яйця і половину склянки цибулі пропускаємо через м’ясорубку.
7 . Змішуємо підготовлений фарш з відвареним рисом. Ретельно перемішуємо.
8 . У розігрітій сковорідці з олією тільки злегка обсмажуємо наш фарш. Солимо й перчимо за смаком.
9 . Тепер з готового фаршу і капустяного листя формуємо голубці.
10 . Викладаємо готові голубці в злегка змащену маслом жаровню .
11 . Очищаємо моркву , миємо й нарізаємо кружечками.
12 . Промиваємо зелень і нарізаємо.
13 . На голубці викладаємо нарізану моркву , цибулю , яка залишилась , лавровий лист , подрібнену зелень і перець горошком.
14 . Поливаємо вином і м’ясним бульйоном.
15 . Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні до повної готовності.
Коли голубці будуть готові , викладаємо на блюдо і поливаємо підливою .
Приємного всім апетиту!