Голубці по-французьки

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Голубцы по- французски

Яких тільки страв не існує на сьогоднішній день з надбавкою «по- французьки» ! Цікаво , чи знають самі французи , що є таке блюдо , яке нібито від них і прийшло ? Ось , дійшла черга і до голубців. Я , перш ніж готувати , намагалася вивчити рецептуру , щоб зрозуміти , а чому ж «по- французьки» ? Багато інгредієнтів , які ми у свої любимі голубчики не додаємо . А ще мене дуже заінтригувало те , що в соус входить сухе вино в тандемі з бульйоном. Сподіваюся, що і вас заінтригував цей рецепт і ви так само , як і приготуєте і залишитеся дуже задоволені результатом .

Щоб приготувати голубці по- французьки , вам знадобиться:

  • капуста – 1,5 кг
  • свиняча м’якоть – 200 г
  • шпик – 50 г
  • яловича м’якоть – 100 г
  • варені яйця – 2 шт.
  • листя зеленого салату – 50 г
  • сир – 60 г
  • цибуля нарізана – 1 стакан
  • часник – 1 зубчик
  • рис – 1 склянку
  • олія оливкова – 2 ст.л.
  • морквина – 1 шт.
  • селера
  • петрушка
  • лавровий лист
  • сіль
  • перець чорний горошком
  • вино біле сухе – 1 склянка
  • бульйон м’ясний – 1 склянка

Як приготувати голубці по- французьки :
1 . Промиваємо капусту і вирізаємо серцевину ( качан ) .
2 . В окремій каструлі кип’ятимо воду , після закипання кладемо капусту і варимо 5-10 хвилин.
3 . Потім виймаємо капусту з води , остуджують і розбираємо на листя . Грубі частини можна обрізати , а можна відбити до м’якості.
4 . Рис добре промиваємо , заливаємо водою і варимо до напівготовності. Злегка присолюємо. Після цього відкидаємо на друшляк і даємо можливість стекти зайвій рідині.
5 . Варені яйця очищаємо від лушпиння .
6 . Свинину (беремо пісну ) , яловичу м’якоть , шпик , листя салату , сир , очищений часник , яйця і половину склянки цибулі пропускаємо через м’ясорубку.
7 . Змішуємо підготовлений фарш з відвареним рисом. Ретельно перемішуємо.
8 . У розігрітій сковорідці з олією тільки злегка обсмажуємо наш фарш. Солимо й перчимо за смаком.
9 . Тепер з готового фаршу і капустяного листя формуємо голубці.
10 . Викладаємо готові голубці в злегка змащену маслом жаровню .
11 . Очищаємо моркву , миємо й нарізаємо кружечками.
12 . Промиваємо зелень і нарізаємо.
13 . На голубці викладаємо нарізану моркву , цибулю , яка залишилась , лавровий лист , подрібнену зелень і перець горошком.
14 . Поливаємо вином і м’ясним бульйоном.
15 . Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні до повної готовності.
Коли голубці будуть готові , викладаємо на блюдо і поливаємо підливою .

236_21_10_2013_292
Приємного всім апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!