Гостра рибна юшка в мексиканському стилі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

А що це у нас тут? А це рецепт для любителів гостренького. Густа юшка з філе тріски на кокосовому молоці, та з солодким перчиком. І ще – з мексиканськими мотивами. З рисом – просто ідеально. Гостроту, як завжди, можна збавити зменшенням кількості гострого перцю в складі.

Для цієї страви можна використовувати не тільки тріску, яку задіяла я, а й будь-яку іншу білу рибу з щільною м’якоттю.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 600 г філе тріски або іншої білої риби
  • 1 середня цибулина (або 2 невеликих)
  • 1 ч.л. меленої солодкої паприки
  • 1 ч.л. меленої зіри
  • 3 зубчики часнику
  • 1 гострий перчик
  • 2 середніх солодких перці (у мене 3 невеликих)
  • 400 г томатів у власному соку
  • 400 г кокосового молока
  • 1-2 лайма
  • сіль за смаком

 

ostraya-rybnaya-pohlebka-1

Приготування:

Дрібно рубаємо цибулю, солодкий перець, часник і чилі.

У сковороді на середньому вогні розігріваємо в сковороді або сотейнику 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини. Додаємо солодкий перець, смажимо ще 5 хвилин.

ostraya-rybnaya-pohlebka-2

Додаємо часник, гострий перець і спеції, смажимо, помішуючи, 1 хвилину.

ostraya-rybnaya-pohlebka-3

Додаємо розім’яті томати разом із соком і кокосове молоко. Розмішуємо і доводимо до кипіння.

ostraya-rybnaya-pohlebka-4

Додаємо тріску, перемішуємо.

ostraya-rybnaya-pohlebka-5

Тушкуємо 5 хвилин. Знімаємо з вогню. Додаємо за смаком сік лайма і дрібно нарубану кінзу. Подаємо з рисом.

ostraya-rybnaya-pohlebka

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!