А що це у нас тут? А це рецепт для любителів гостренького. Густа юшка з філе тріски на кокосовому молоці, та з солодким перчиком. І ще – з мексиканськими мотивами. З рисом – просто ідеально. Гостроту, як завжди, можна збавити зменшенням кількості гострого перцю в складі.
Для цієї страви можна використовувати не тільки тріску, яку задіяла я, а й будь-яку іншу білу рибу з щільною м’якоттю.
Інгредієнти на 4 порції:
- 600 г філе тріски або іншої білої риби
- 1 середня цибулина (або 2 невеликих)
- 1 ч.л. меленої солодкої паприки
- 1 ч.л. меленої зіри
- 3 зубчики часнику
- 1 гострий перчик
- 2 середніх солодких перці (у мене 3 невеликих)
- 400 г томатів у власному соку
- 400 г кокосового молока
- 1-2 лайма
- сіль за смаком
Приготування:
Дрібно рубаємо цибулю, солодкий перець, часник і чилі.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо в сковороді або сотейнику 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини. Додаємо солодкий перець, смажимо ще 5 хвилин.
Додаємо часник, гострий перець і спеції, смажимо, помішуючи, 1 хвилину.
Додаємо розім’яті томати разом із соком і кокосове молоко. Розмішуємо і доводимо до кипіння.
Додаємо тріску, перемішуємо.
Тушкуємо 5 хвилин. Знімаємо з вогню. Додаємо за смаком сік лайма і дрібно нарубану кінзу. Подаємо з рисом.
Смачного!