Гостре рагу з курки з гарбузом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ще одне просте і швидке блюдо з курки. І ще один хороший варіант застосування гарбуза. Якщо ви його не любите або не можете купити, можете проробити те ж саме, що описано в рецепті, але замість гарбуза використовувати кабачок і / або солодкий перець. Квасоля теж може бути будь-яка, її ви можете відварити самостійно, попередньо замочивши в холодній воді.

На гарнір ідеальна картопля у вигляді пюре або рис.
Інгредієнти на 4 порції:

  • 8 курячих стегон
  • 200 г гарбуза
  • 1 середня цибулина
  • 2 ст.л. маринованих перчиків чилі халапеньйо (можна використовувати свіжий гострий перчик)
  • 1 ч.л. меленої зіри (кумина)
  • 1/4 ч.л. меленого чилі (або менше, якщо не любите надто гостре)
  • 1 банка томатів у власному соку (400 г)
  • 1 банка консервованої червоної квасолі (400 г)
  • сіль за смаком
  • невеликий пучок кінзи

ostroe-ragu-iz-kuricy-s-tykvoi-1
Зрізаємо м’ясо з кісток, прибираємо шкіру. Нарізаємо філе на дрібні шматочки. Гарбуз нарізаємо на невеликі кубики. Цибулю дрібно рубаємо.
Дрібно рубаємо перчики.
ostroe-ragu-iz-kuricy-s-tykvoi-3
У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, близько 4 хвилин до напівпрозорого стану.
ostroe-ragu-iz-kuricy-s-tykvoi-2


Додаємо нарубані перчики, зіру і мелений чилі. Смажимо, помішуючи ще 1 хвилину.
Додаємо гарбуз і смажимо ще близько 2-3 хвилин.
ostroe-ragu-iz-kuricy-s-tykvoi-4
Кладемо в сотейник курку і смажимо, помішуючи, поки всі шматочки не стануть матовими, близько 3-4 хвилин.
ostroe-ragu-iz-kuricy-s-tykvoi-5
Кладемо в сотейник розім’яті томати разом з соком і вливаємо 200 мл бульйону або води. Солимо за смаком, доводимо до кипіння на сильному вогні, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою близько 20 хвилин до готовності гарбуза.
За 5 хвилин до готовності додаємо промиту квасолю, перемішуємо і прогріваємо.
Додаємо кінзу і вимикаємо вогонь.
ostroe-ragu-iz-kuricy-s-tykvoi-6
Накриваємо рагу кришкою і даємо постояти 10 хвилин. Подаємо. При бажанні доповнюємо сметаною.
ostroe-ragu-iz-kuricy-s-tykvoi
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.