
Давно ми курячих крилець не готували. На цей раз ділюся з вами варіантом крил з вираженим медовим смаком, який добре підкреслюється зернистою гірчицею.
Як практично завжди виходить з приготуванням крил, тут все просто – змішуємо, маринуємо, запікаємо, подаємо. Що стосується гарніру, то я, наприклад, уже давно не їм крила з рисом або картоплею. Найчастіше я обмежуюся макальним соусом і свіжими овочами в якості доповнення.
Інгредієнти на 4 порції:
- 1,2 кг курячих крил
- 2 ст.л. рідкого меду
- сік половини лимона
- 1 ст.л. зернистої гірчиці
- 1 ч.л. табаско або аналогічного гострого перцевого соусу
- 1/4 меленого сушеного чилі
- 2 ст.л. рослинного масла
- сіль за смаком
Приготування:
Крила розрізаємо на фаланги (при бажанні цього можна і не робити).
Решту інгредієнтів змішуємо.
Кладемо крила в миску з маринадом, перемішуємо і залишаємо маринуватися на годину або довше (можна на ніч).
Перекладаємо на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо до готовності, періодично поливаючи соками з дека. Це займе 35-45 хвилин.
Подаємо.
Смачного!
Leave a Reply