Гречка в горщиках

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Гречка в горшочках

Чому нам подобається готувати в горщиках ? Тому, що це просто , швидко, та й страви виходять корисніше , ніж приготовані на сковороді , наприклад. Варто відзначити і приголомшливий смак продуктів , приготованих в горщику , вони виходять ніжні , соковиті – пальчики оближеш. І навіть таке просте блюдо , як гречка в горщиках стає чимось незвичайним .

Для приготування гречки в горщиках (з розрахунку на один горщик ) нам знадобиться:

  • гречана крупа – близько 0,5 склянки
  • вода – 1 ст.
  • гриби свіжі або сушені
  • варено- копчена грудинка – пару скибочок
  • ріпчаста цибуля , 1-2 шт
  • яйця – 1 шт.
  • вершкове масло – 30-40 г
  • приправи ( сіль , перець та ін) – за смаком

Спосіб приготування гречки в горщиках:
Гречку промивають , гриби дрібно нарізають або товчуть у ступці (якщо вони сушені) . Також потрібно дрібно нарізати і грудинку , все порівну розкласти по горщикам . Цибулю також нарізається дрібно , при бажанні всі інгредієнти можна попросту змішати в блендері (крім крупи , зрозуміло). Коли все укладено в горщики , блюдо солять , приправляють улюбленими спеціями , заливають гарячою водою (не окропом !) . На кожен горщик – 1 склянку води.

Потім горщики накрити і відправити в духовку , на 45-55 хвилин , краще не перемішувати , щоб каша вийшла розсипчастою. Практично до моменту готовності страви її дістають , кладуть невеликий шматочок вершкового масла і розбивають 1 яйце – вийде як би кришечка . Потім знову ставлять гречку в горщиках в духовку , поки не приготується яйце.

45_06_06_2011_329

Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.