Гриби з вершками в духовці

» » Гриби з вершками в духовці
Гриби з вершками в духовці

Ми ж у свою чергу хотіли б розповісти про надзвичайно ніжну страву, причому це друга страва і подається вона на стіл гарячою або ж теплою – гриби з вершками в духовці. Поєднання надзвичайно смачне, ви можете готувати цю страву в порційних невеликих кокотницях або ж в одній великій гарній формі для запікання, все одно буде смачно в будь-якому випадку. Сьогоднішнє блюдо буде приготовлено за мотивами усім відомого жульєну. Єдина відмінність грибів у вершках від жульєну це відсутність сиру в складі інгредієнтів. Ви можете подати з цими грибочками картопляне пюре, але постарайтеся подати його окремо, а гриби у вершках подавайте в тому ж посуді, в якому ви їх готували. І так, приступимо до приготування печериць з вершками в духовці, саме печериці ми і вибрали для святкового столу.
Для того щоб приготувати гриби тушковані в вершках вам потрібні наступні інгредієнти:

  • свіжі шампіньйони – 0,5 кг.,
  • вершки (жирністю 25%) – 250 мл.,
  • часник – 3 зубчики,
  • сіль і чорний мелений перець за смаком,
  • свіжа зелень кропу – 8 – 9 гілочок,
  • рослинне масло (рафіноване) – 4 ст. ложки,
  • яйця – 1 штука.

Як приготувати гриби з вершками в духовці
Для початку потрібно ретельно промити гриби по потребі використовуємо для цього щітку, щоб вимити всі забруднення з капелюшків грибочків. Також по необхідності потрібно зрізати пошкоджені місця з грибів. Потім нарізаємо гриби пластинками або ж якщо гриби дрібні то розрізаємо їх на чотири частини.
Гриби з вершками в духовці
Розігрійте сковорідку і влийте в неї рослинне масло. Потім відправляємо в сковорідку підготовлені гриби. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо і обсмажуємо печериці до золотистого кольору (на сильному вогні).
Тепер приготуємо вершкову заливку до цих грибочків. Для цього потрібно порубати дрібно свіжу зелень кропу, яку попередньо слід промити і просушити. Потім очистіть зубчики часнику і пропустіть їх через чеснокодавку. Змішуємо вершки з кропом і часником, перемішуємо. Туди ж вбиваємо одне куряче яйце і ретельно збиваємо за допомогою виделки.
В отриману вершкову суміш відправляємо попередньо обсмажені шампіньйони і все перемішуємо.
Якщо ви вирішили подавати це блюдо порційно, то розливаємо гриби з вершковим соусом в порційні кокотниці, а якщо подаємо загальне блюдо, то нехай це буде гарна керамічна форма для запікання.
Гриби з вершками в духовці
Відправляємо форму з грибами в духовку, розігріту до 180 градусів на 25 хвилин.
Готову страву можна посипати свіжим кропом або прикрасити листочками петрушки, і подавати відразу ж на стіл.
Також рекомендуємо вам приготувати бутерброди на новий рік, без яких не може обійтися жоден святковий стіл.

Гриби з вершками в духовці
Смачного!

Гриби з вершками в духовці обновлено: Лютий 6, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика