Картопляні деруни – одне з найвідоміших страв білоруської кухні . Але спробуйте приготувати картопляні деруни з куркою в горщиках – це ще смачніше , а м’ясо виходить соковитим і ароматним.
Щоб приготувати картопляні деруни з куркою в горщиках , знадобляться такі інгредієнти (на 5 горщиків ) :
- 9 картоплин
- 1 яйце
- сіль
- 2 ст. ложки борошна
- 600 г курячого філе
- 600 г печериць
- 2 головки ріпчастої цибулі
- 200 г сметани
- перець чорний мелений
- рослинна олія
- свіжа зелень кропу і петрушки
Картопляні деруни з куркою в горщиках готуються наступним чином:
1 . Натріть очищену картоплю на дрібній тертці , посоліть , додайте яйце і 2 ст. ложки борошна і змішайте до однорідної маси.
2 . На рослинному маслі посмажте драники – картопляні млинці.
3 . Відокремте курячу грудку від кісток , злегка відбийте , наріжте на невеликі шматочки , посоліть , поперчіть і обсмажте на олії .
4 . Цибулю наріжте півкільцями , потім додайте нарізані печериці , посоліть і обсмажте до готовності.
5 . На дно горщиків викладіть деруни , злегка полийте їх сметаною , потім шар грибів , потім курячі відбивні (кожен шар поливати сметаною ) і ще раз : деруни + гриби + курка ( також поливати сметаною) .
6 . Посоліть за смаком , залийте приблизно півсклянки води в кожен горщик , накрийте кришкою і тушкуйте в попередньо розігрітій духовці на невеликому вогні близько 1 години.
7 . Перед подачею на стіл вміст горщиків перемішайте і посипте нарубаною зеленню петрушки і кропу.
Приємного апетиту!