Дорада з картопляним гарніром і вершково-гірчичним соусом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогодні у мене новий рецепт для любителів риби ( хоча і нелюбітелі їли страву з задоволенням ) . У ньому ви знайдете відразу і приготування основного інгредієнта , і гарнір , і підгарнірки , і соус. Дуже зручно , якщо готувати цю страву з нагоди – не потрібно ламати голову над поєднаннями 😉

Замість філе доради ви можете використовувати сибаса . Крім того , тут добре відіграє роль лосось або морська форель. Ну і в зовсім крайньому випадку можна задіяти дешеву (і сердиту ) тилапию , хоча це вже буде не зовсім те .

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 6 філе доради
  • сіль і перець за смаком

Для картопляного гарніру:

  • 600 г картоплі
  • 100 г замороженого зеленого горошку ( попередньо розморозити )
  • 70 г вершкового масла
  • 2 ч.л. нарубаної зелені кропу
  • сіль за смаком

Для кабачкової гарніру:

  • 1 середні цукіні (близько 250 г)
  • 40 г вершкового масла
  • 1 зубчик часнику

Для вершково- гірчичного соусу:

  • 1 невелика цибулина
  • 25 г вершкового масла
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч.л. діжонської гірчиці
  • 250 мл жирних вершків ( 30 % і жирніше )
  • сіль за смаком

dorada-s-kartofelem-i-slivochnym-sousom-1
Ставимо варитися картоплю для гарніру.

Готуємо соус. Дрібно рубаємо цибулю і часник. У сотейнику на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло, кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, до напівпрозорого стану, близько 4 хвилин.

dorada-s-kartofelem-i-slivochnym-sousom-2
Додаємо часник і гірчицю, смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Вливаємо вершки і додаємо за смаком сіль. Доводимо до кипіння і варимо, помішуючи, на середньому вогні до обволікаючої консистенції, близько 5-7 хвилин.
dorada-s-kartofelem-i-slivochnym-sousom-3
Відставляємо соус убік.

Кабачок тремо на тертці для корейських страв або нарізаємо на тонку соломку ножем (у мене терка).

dorada-s-kartofelem-i-slivochnym-sousom-4
У сковороді розтоплюємо вершкове масло. Кладемо роздавлений зубчик часнику прямо в шкірці. Смажимо 30 секунд.
dorada-s-kartofelem-i-slivochnym-sousom-5
Додаємо кабачок і смажимо, помішуючи, 1-2 хвилини. Солимо за смаком і відставляємо в сторону.
dorada-s-kartofelem-i-slivochnym-sousom-6
У готову картоплю додаємо нарізаний кріп і вершкове масло. Грубо тиснемо товкачем або виделкою, щоб в масі залишилися невеликі незаймані шматочки картоплі. Додаємо розморожений горошок, перемішуємо і залишаємо під кришкою на столі.
dorada-s-kartofelem-i-slivochnym-sousom-7
Рибу солимо і перчимо, обсмажуємо з обох боків до готовності, буквально по 2-3 хвилини з кожного боку (для більш товстого філе час потрібно буде збільшити).
dorada-s-kartofelem-i-slivochnym-sousom-8
Перед подачею прогріваємо соус і кабачковий гарнір. У тарілку кладемо картопляний гарнір, поливаємо навколо нього соусом. На картоплю кладемо філе доради, а на нього – трохи кабачкової підгарнірки. Прикрашаємо зеленню і подаємо негайно.
dorada-s-kartofelem-i-slivochnym-sousom
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.