
Рецепт голубців в блозі є. Рецепт голубців в листі пекінської капусти теж є. І ліниві голубці присутні. А сьогодні з’явиться ще одне блюдо з того ж сімейства.
Цей зовсім-зовсім ледачий варіант голубців готувала моя мама в моєму далекому дитинстві. Ну а що – це відмінний спосіб ситно поїсти, коли немає часу на викрутаси з відпарюванням капусти і загортанням в неї начинки. Це смачно, ситно і досить швидко – особливо якщо порівнювати з приготуванням традиційних голубців.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1 середня цибулина
- 1 середня морква
- 2 ст.л. томатної пасти
- 800 г м’ясного фаршу (у мене свинина)
- невеликий качанчик капусти
- 2 зубчики часнику
- 100 г сухого рису (краще взяти пропарений)
- 250 мл томатного соку
- сіль і цукор за смаком
Цибулю дрібно рубаємо, моркву тремо на крупній тертці. Капусту тонко шаткуємо. Часник дрібно рубаємо або тремо на дрібній тертці.
У сковороді розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і моркву і смажимо, помішуючи, 5 хвилин.
Додаємо томатну пасту і смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Кладемо в сковороду фарш і смажимо, помішуючи і розбиваючи лопаткою грудки, 5-7 хвилин, поки м’ясо не втратить рожевий колір.
Перекладаємо вміст сковороди в каструлю або горщик для тушкування, додаємо капусту, часник, томатний сік і рис.

Додаємо томатний сік і 200 мл води, перемішуємо. Доводимо до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо нагрів і тушкуємо на мінімальному вогні під кришкою до готовності рису, близько 20-30 хвилин.
Подаємо з картопляним пюре і сметаною.

Смачного!
Leave a Reply