Екзотичний шегедінскій гуляш

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Як по -вашому – ананас і квашена капуста нормально між собою поєднуються ? Особисто мені навіть близько в голову не приходило намагатися з’єднати ці два продукти в одній страві . До тих пір , поки я не натрапила на цей рецепт. І оскільки дух авантюризму і віра в прекрасне в мені ще живі , я його випробувала . І залишилася більш ніж задоволена – поєднання відмінне .

До речі , гарніру це блюдо не вимагає – в ньому самому вже є все , що необхідно.
Інгредієнти на 4-6 порцій:

  • 800 г свинини ( окіст або лопатка )
  • 2 середні червоні цибулини
  • 1 ч.л. порошку каррі
  • 1 ч.л. зіри
  • 1 / 4 ч.л. меленого чилі
  • 1 / 2 ч.л.молотого коріандру
  • 1 / 4 ч.л. меленої гвоздики
  • 1 / 2 ч.л.сушеного часнику
  • 1 ст.л. дрібно нарубаного свіжого імбиру
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 300 г квашеної капусти
  • 300 мл ананасового соку
  • 200 мл білого сухого вина
  • 150 г ананаса (свіжого очищеного або консервованого )
  • сіль і цукор за смаком
  • 2 ст.л. сметани
  • невеликий пучок базиліка

shegedinskiy-gulash-1
М’ясо нарізаємо на шматочки розміром на один укус.
shegedinskiy-gulash-2
У сотейнику на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів обсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки з усіх боків. Шматочкам на сковороді не повинно бути тісно, інакше вони будуть не смажитися, а тушитись у власному соку, і ніякої скоринки у вас не вийде.
shegedinskiy-gulash-3


Перекладаємо м’ясо на тарілку. Зменшуємо вогонь до середнього і кладемо в сковороду нарізану кубиками цибулю.
shegedinskiy-gulash-4
Смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини. Додаємо спеції і імбир, смажимо, помішуючи, 1 хвилину.
shegedinskiy-gulash-5
Додаємо 1 ч.л. цукру і стільки ж солі, кладемо томатну пасту. Смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину.

Додаємо капусту, ананасовий сік і вино.

shegedinskiy-gulash-6
Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до інтенсивності трохи сильніше слабкого і тушкуємо з відкритою кришкою близько 40 хвилин, до м’якості свинини. Приблизно за 10 хвилин до готовності додаємо нарізаний кубиками ананас і посічений базилік.
shegedinskiy-gulash-7
Готовий гуляш подаємо зі сметаною і додатковою порцією свіжого нарубаного базиліка.
shegedinskiy-gulash
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.