
Як по -вашому – ананас і квашена капуста нормально між собою поєднуються ? Особисто мені навіть близько в голову не приходило намагатися з’єднати ці два продукти в одній страві . До тих пір , поки я не натрапила на цей рецепт. І оскільки дух авантюризму і віра в прекрасне в мені ще живі , я його випробувала . І залишилася більш ніж задоволена – поєднання відмінне .
До речі , гарніру це блюдо не вимагає – в ньому самому вже є все , що необхідно.
Інгредієнти на 4-6 порцій:
- 800 г свинини ( окіст або лопатка )
- 2 середні червоні цибулини
- 1 ч.л. порошку каррі
- 1 ч.л. зіри
- 1 / 4 ч.л. меленого чилі
- 1 / 2 ч.л.молотого коріандру
- 1 / 4 ч.л. меленої гвоздики
- 1 / 2 ч.л.сушеного часнику
- 1 ст.л. дрібно нарубаного свіжого імбиру
- 1 ст.л. томатної пасти
- 300 г квашеної капусти
- 300 мл ананасового соку
- 200 мл білого сухого вина
- 150 г ананаса (свіжого очищеного або консервованого )
- сіль і цукор за смаком
- 2 ст.л. сметани
- невеликий пучок базиліка
М’ясо нарізаємо на шматочки розміром на один укус.
У сотейнику на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів обсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки з усіх боків. Шматочкам на сковороді не повинно бути тісно, інакше вони будуть не смажитися, а тушитись у власному соку, і ніякої скоринки у вас не вийде.
Перекладаємо м’ясо на тарілку. Зменшуємо вогонь до середнього і кладемо в сковороду нарізану кубиками цибулю.

Смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини. Додаємо спеції і імбир, смажимо, помішуючи, 1 хвилину.

Додаємо 1 ч.л. цукру і стільки ж солі, кладемо томатну пасту. Смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину.
Додаємо капусту, ананасовий сік і вино.
Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до інтенсивності трохи сильніше слабкого і тушкуємо з відкритою кришкою близько 40 хвилин, до м’якості свинини. Приблизно за 10 хвилин до готовності додаємо нарізаний кубиками ананас і посічений базилік.
Готовий гуляш подаємо зі сметаною і додатковою порцією свіжого нарубаного базиліка.
Смачного!
Leave a Reply