Жаб’ячі лапки з лимоном, часником і зеленню

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Коли я побачила ці лапки в магазині, то довго не роздумувала – запитала тільки чоловіка, чи не проти він нових гастрономічних горизонтів. Сказав, не проти. Хтось каже, що жаб’ячі лапки схожі на курку, комусь ввижається риба, хтось говорить про щось середнє між цими двома продуктами. Особисто я так і не визначила для себе, на що зі звичних продуктів схоже це м’ясо. Можу тільки сказати, що правильно приправлене воно дуже смачно.

Я пропоную найпростіший класичний варіант приготування лапок. Поїхали.
Інгредієнти на 4 порції:

  • 8 пар жаб’ячих лапок
  • 1 ст.л. борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 лимон
  • 5-6 гілочок петрушки
  • сіль і перець за смаком

lyagushachyi-lapki-1
Солимо й перчимо за смаком.
lyagushachyi-lapki-3
Лапки паніруємо в борошні.
lyagushachyi-lapki-2


У сковороді на вогні трохи сильніше середнього розігріваємо 50 г вершкового масла. Кладемо половину лапок і смажимо по 2 хвилини з кожного боку. Знімаємо на тарілку, прибираємо масло, розтоплюємо ще 50 г і обсмажуємо другу половину лапок.
lyagushachyi-lapki-4
Зберігаємо лапки теплими.
Знову прибираємо масло і розтоплюємо ще 50 р. Кладемо дрібно посічений часник і обсмажуємо протягом 20-30 секунд. Знімаємо з вогню і вливаємо сік половини лимона і додаємо сіль за смаком.
Кладемо лапки на тарілки, поливаємо олією з часником і посипаємо нарубаною петрушкою. На гарнір я подавала картопляне пюре на вершках.
lyagushachyi-lapki
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!