Смачне, ситне і поживне блюдо. Дуже нагадує мені то жарке, яке колись давно готувала в печі моя бабуся – правда, воно було без печериць і без каррі. Свинину, зазначену в рецепті, можна легко замінити на яловичину або телятину – правда, час тушкування при цьому збільшиться.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 800 г свинини (окіст або лопатка)
- 10-12 середніх картоплин
- 250 мл води або бульйону (друге краще)
- 3 зубчики часнику
- 300 г печериць
- невеликий пучок зелені
- сіль і перець за смаком
- 1 ч.л. порошку каррі
М’ясо нарізаємо на шматочки на один укус. Обсмажуємо в кілька партій на олії на сильному вогні до рум’яної скоринки, по 1-2 хвилини на партію.
Кладемо в горщик для тушкування, додаємо картоплю, нарізану шматочками, пропорційними шматочкам м’яса.
Додаємо каррі, сіль, перемішуємо і заливаємо водою або бульйоном. Доводимо до кипіння на конфорці, потім накриваємо кришкою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і тушкуємо 30 хвилин. Виймаємо і додаємо крупно нарізані гриби і нарізаний часник.
Повертаємо в духовку і тушкуємо до готовності м’яса, ще близько 20 хвилин. Додаємо дрібно нарубану зелень.
Подаємо зі сметаною.
Смачного!