Жарке зі свинини з печерицями

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Смачне, ситне і поживне блюдо. Дуже нагадує мені то жарке, яке колись давно готувала в печі моя бабуся – правда, воно було без печериць і без каррі. Свинину, зазначену в рецепті, можна легко замінити на яловичину або телятину – правда, час тушкування при цьому збільшиться.
Інгредієнти на 6 порцій:

  • 800 г свинини (окіст або лопатка)
  • 10-12 середніх картоплин
  • 250 мл води або бульйону (друге краще)
  • 3 зубчики часнику
  • 300 г печериць
  • невеликий пучок зелені
  • сіль і перець за смаком
  • 1 ч.л. порошку каррі

zharkoe-iz-svininy-s-gribami-1

М’ясо нарізаємо на шматочки на один укус. Обсмажуємо в кілька партій на олії на сильному вогні до рум’яної скоринки, по 1-2 хвилини на партію.

zharkoe-iz-svininy-s-gribami-2

Кладемо в горщик для тушкування, додаємо картоплю, нарізану шматочками, пропорційними шматочкам м’яса.

zharkoe-iz-svininy-s-gribami-3

Додаємо каррі, сіль, перемішуємо і заливаємо водою або бульйоном. Доводимо до кипіння на конфорці, потім накриваємо кришкою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і тушкуємо 30 хвилин. Виймаємо і додаємо крупно нарізані гриби і нарізаний часник.

zharkoe-iz-svininy-s-gribami-4

Повертаємо в духовку і тушкуємо до готовності м’яса, ще близько 20 хвилин. Додаємо дрібно нарубану зелень.

Подаємо зі сметаною.

zharkoe-iz-svininy-s-gribami

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!