Жарке по домашньому з свинини з картоплею в горщиках

» » Жарке по домашньому з свинини з картоплею в горщиках
Жарке по домашньому з свинини з картоплею в горщиках

Жарке по домашньому з свинини з картоплею в горщиках прийнято відносити до других страв, але мені здається, що обсмажене, ароматне свиняче м’ясо з розсипчастою картоплею і овочами в насиченому м’ясному бульйоні, можна сміливо подавати до столу і як першу страву. А якщо ви приготуєте жарке в горщиках, тушкованих в духовці, так щедро присмачити його прянощами та зеленню, то у вас вийде не їжа, а витвір мистецтва.

Інгредієнти для жаркого по домашньому з свинини з картоплею

  • Свинина без кістки – 600 грам.
  • Картопля – 1 кілограм.
  • Цибуля ріпчаста – 2 штуки.
  • Морква – 1 штука.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сухий розмарин – 1 щіпка.
  • Сухі корені петрушки – 1 чайна ложка.
  • Сухі корені селери – 1 чайна ложка.
  • Сухий кріп – ½ чайної ложки.
  • Бульйон – 1 літр.
  • Сіль і зелень за смаком.

Приготування жаркого з свинини з картоплею
Візьмемо шматочок нежирної свинини без кісточки, вимиємо його в холодній воді, обсушимо і наріжемо кубиками близько 2 – 3 сантиметрів. Додамо в м’ясо подрібнений часник, щіпку подрібненого сухого розмарину, перемішаэмо м’ясо і поставимо його в холодильник на 2 – 3 години.

Жарке по домашньому з свинини з картоплею в горщиках

Потім викладемо свинину в розігріту сковороду з рафінованим рослинним маслом і обсмажуэмо до золотистої скоринки з усіх боків на досить сильному вогні. Потім розкладемо м’ясо по горщикам.

Почистимо, вимиємо й наріжемо невеликими кубиками ріпчасту цибулю. Відправимо її смажитися в сковороду з маслом, що залишилося від смаження свинини. Будемо обсмажувати її на сильному вогні протягом 2 хвилин, а потім додамо до неї попередньо очищену, вимиту і натерту на крупній терці морквину. Будемо обсмажувати цибулю і моркву на сильному вогні, періодично помішуючи, ще 2 хвилини. Овочі будемо обсмажувати до напівготовності, а потім викладемо їх в горщики на м’ясо.

Жарке по домашньому з свинини з картоплею в горщиках

Почистимо від шкірки, вимиємо, наріжемо кубиками близько 3 сантиметрів і укладемо в горщики поверх обсмажених цибулі і моркви.

У гарячий бульйон опустимо подрібнені сухі коріння петрушки і селери, сухий кріп, запашний перець. При необхідності додамо сіль, щоб бульйон був трохи солоніший, ніж зазвичай. Все розмішати, як слід і заллємо цим бульйоном горщики, щоб бульйон зверху злегка покривав картоплю. Горщики наповнювати будемо на ¾, не можна заповнювати до верху, інакше жарке по домашньому з свинини в горщиках може розплескатися.

Закриємо горщики кришками і відправимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 20 хвилин, потім зменшимо температуру до 150 градусів і залишимо наше жарке тушкуватися в духовці ще на 30 хвилин.

Готове жарке по домашньому з свинини з картоплею в горщиках дістанемо з духовки і посипаємо зеленню. Подавати до столу будемо гарячим. Бажаючі можуть додати в жарке сметану.

Жарке по домашньому з свинини з картоплею в горщиках

Смачного!

Жарке по домашньому з свинини з картоплею в горщиках обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика