Якщо ви занудьгували за новими рецептами простої, але смачної їжі, то сьогоднішній пост для вас. Це чудове повсякденне блюдо можна приготувати на пару днів вперед і розігрівати. Рис можна вибрати на свій смак: у мене в рецепті йде пропарений, але ви можете замінити його на басматі, жасмин або суміш звичайного рису і дикого. З горіхами теж можна пограти.
Маленька хитрість. До складу страви входять в’ялені томати. Як правило, вони продаються в маслі. Так от, якщо ви додасте в рис пару ложок цієї олії, вона додасть страві цікавий аромат і зробить її більш насиченою.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1 середня цибулина
- 2 зубчики часнику
- 300 г рису (у мене звичайний пропарений)
- 1/2 ч.л. куркуми
- 700 мл курячого бульйону або води
- сіль за смаком
- 8-10 курячих стегон
- 50 г в’ялених томатів
- 125 г горіхів кешью
Дрібно рубаємо цибулю і часник. У сотейнику розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю з часником і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини, до напівпрозорого стану.
Додаємо куркуму і смажимо ще 30 секунд.
Кладемо в сковороду рис і перемішуємо так, щоб масло обволокло кожну рисинку.
Вливаємо бульйон, додаємо трохи солі, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і готуємо до вбирання рідини і готовності рису, близько 20 хвилин.
Поки готується рис, знімаємо м’ясо з курячих стегон і нарізаємо на невеликі шматочки.
Обсмажуємо на вогні трохи сильніше середнього до готовності і знімаємо на тарілку.
На сухій сковороді обсмажуємо до золотистого кольору горіхи.
Томати нарізаємо не дуже дрібно.
У готовий рис додаємо курку, томати і горіхи. Солимо за смаком.
Перемішуємо і прогріваємо протягом пари хвилин.
Подаємо.
Смачного!