Жовтий рис з куркою і смаженими кешью

» » Жовтий рис з куркою і смаженими кешью
Жовтий рис з куркою і смаженими кешью

Якщо ви занудьгували за новими рецептами простої, але смачної їжі, то сьогоднішній пост для вас. Це чудове повсякденне блюдо можна приготувати на пару днів вперед і розігрівати. Рис можна вибрати на свій смак: у мене в рецепті йде пропарений, але ви можете замінити його на басматі, жасмин або суміш звичайного рису і дикого. З горіхами теж можна пограти.

Маленька хитрість. До складу страви входять в’ялені томати. Як правило, вони продаються в маслі. Так от, якщо ви додасте в рис пару ложок цієї олії, вона додасть страві цікавий аромат і зробить її більш насиченою.
Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 300 г рису (у мене звичайний пропарений)
  • 1/2 ч.л. куркуми
  • 700 мл курячого бульйону або води
  • сіль за смаком
  • 8-10 курячих стегон
  • 50 г в’ялених томатів
  • 125 г горіхів кешью

Жовтий рис з куркою і смаженими кешью
Дрібно рубаємо цибулю і часник. У сотейнику розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю з часником і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини, до напівпрозорого стану.
Жовтий рис з куркою і смаженими кешью
Додаємо куркуму і смажимо ще 30 секунд.
Кладемо в сковороду рис і перемішуємо так, щоб масло обволокло кожну рисинку.
Жовтий рис з куркою і смаженими кешью
Вливаємо бульйон, додаємо трохи солі, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і готуємо до вбирання рідини і готовності рису, близько 20 хвилин.
Поки готується рис, знімаємо м’ясо з курячих стегон і нарізаємо на невеликі шматочки.
Жовтий рис з куркою і смаженими кешью
Обсмажуємо на вогні трохи сильніше середнього до готовності і знімаємо на тарілку.
На сухій сковороді обсмажуємо до золотистого кольору горіхи.
Жовтий рис з куркою і смаженими кешью
Томати нарізаємо не дуже дрібно.
У готовий рис додаємо курку, томати і горіхи. Солимо за смаком.
Жовтий рис з куркою і смаженими кешью
Перемішуємо і прогріваємо протягом пари хвилин.
Подаємо.
Жовтий рис з куркою і смаженими кешью
Смачного!

Жовтий рис з куркою і смаженими кешью обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика