
Продовжую виконувати передноворічні забаганки. Сьогодні справа дійшла до запеченої баранячої ноги. Ми підемо по класиці і приготуємо її з часником і розмарином – це ідеальне поєднання для баранини, мені здається. Плюс нам знадобиться м’ятний соус, рецептом якого я поділилася з вами вчора.
Тут я частково вийняла кістки з окосту – щоб і час приготування трохи скоротити, і нарізку готової страви спростити, і при цьому зберегти цікавий зовнішній вигляд.
Інгредієнти для баранини з розмарином на 6 порцій:
- баранячий окіст вагою близько 2,2 кг (вага зазначена з кісткою)
- 5-6 зубчиків часнику
- 3-4 гілочки розмарину
- 1 ч.л. меленого коріандру
- цедра 1 лимона
- сіль і перець за смаком
Приготування баранини з розмарином:
Часник і лимонну цедру тремо на тертці. Листочки розмарину дрібно рубаємо. Змішуємо з 2 ст.л. рослинного масла, сіллю, перцем і коріандром.
З баранячої ноги вирізаємо кістки – залишаємо тільки ту, що в Голяшці. Натираємо м’ясо пряною сумішшю з усіх боків.
Завертаємо й перев’язуємо кулінарною ниткою. Кладемо у вогнетривку форму. Кісточку обертаємо фольгою – це потрібно для того, щоб вона зберегла симпатичний зовнішній вигляд і не обгоріла.
Відправляємо в попередньо розігріту до 240 градусів духовку. Готуємо 30 хвилин. Потім знижуємо температуру до 180 градусів і готуємо до переможного. У готовому м’ясі термометр-щуп повинен показувати температуру близько 67 градусів в самому товстому місці. За часом все запікання (разом з першими 30 хвилинами) у мене зайняло близько 2 год.. Якщо не виймати кістки – час буде трохи більше. Важливо м’ясо не пересушити.
Готовому окісту даємо полежати 10 хвилин під фольгою при кімнатній температурі. Подаємо. В якості акомпанементу ідеальний м’ятний соус.
Смачного!
Leave a Reply