Запечена бараняча нога з розмарином

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Продовжую виконувати передноворічні забаганки. Сьогодні справа дійшла до запеченої баранячої ноги. Ми підемо по класиці і приготуємо її з часником і розмарином – це ідеальне поєднання для баранини, мені здається. Плюс нам знадобиться м’ятний соус, рецептом якого я поділилася з вами вчора.

Тут я частково вийняла кістки з окосту – щоб і час приготування трохи скоротити, і нарізку готової страви спростити, і при цьому зберегти цікавий зовнішній вигляд.

Інгредієнти для баранини з розмарином на 6 порцій:

  • баранячий окіст вагою близько 2,2 кг (вага зазначена з кісткою)
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 3-4 гілочки розмарину
  • 1 ч.л. меленого коріандру
  • цедра 1 лимона
  • сіль і перець за смаком

 

baranya-noga-s-rozmarinom-1

Приготування баранини з розмарином:

Часник і лимонну цедру тремо на тертці. Листочки розмарину дрібно рубаємо. Змішуємо з 2 ст.л. рослинного масла, сіллю, перцем і коріандром.

baranya-noga-s-rozmarinom-2

З баранячої ноги вирізаємо кістки – залишаємо тільки ту, що в Голяшці. Натираємо м’ясо пряною сумішшю з усіх боків.

baranya-noga-s-rozmarinom-3

Завертаємо й перев’язуємо кулінарною ниткою. Кладемо у вогнетривку форму. Кісточку обертаємо фольгою – це потрібно для того, щоб вона зберегла симпатичний зовнішній вигляд і не обгоріла.

baranya-noga-s-rozmarinom-4

Відправляємо в попередньо розігріту до 240 градусів духовку. Готуємо 30 хвилин. Потім знижуємо температуру до 180 градусів і готуємо до переможного. У готовому м’ясі термометр-щуп повинен показувати температуру близько 67 градусів в самому товстому місці. За часом все запікання (разом з першими 30 хвилинами) у мене зайняло близько 2 год.. Якщо не виймати кістки – час буде трохи більше. Важливо м’ясо не пересушити.

Готовому окісту даємо полежати 10 хвилин під фольгою при кімнатній температурі. Подаємо. В якості акомпанементу ідеальний м’ятний соус.

baranya-noga-s-rozmarinom

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.