Запечена картопля в пергаменті

» » Запечена картопля в пергаменті
Запечена картопля в пергаменті

Рецепт, кількість складників у якому мінімальна, однак смак страви від цього зовсім не втрачає. Приготована у пергаменті картопля просочується ароматами пряних трав і виходить надзвичайно смачною та вишуканою — як для стриманої пісної вечері, так і для святкового столу.

Інгредієнти для картоплі

  • 1 кілограм невеликої картоплі
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 6 зубців часнику
  • мелений чорний перець
  • розмарин
  • чебрець
  • сіль.

Як приготувати картоплю

Картоплю варто обрати невеликого розміру, краще дрібнішу. Якщо картопля більша, можна порізати її на шматочки, але не чистити.

Часник почистити і дрібно порізати.

У великій мисці перемішати картоплю з часником, оливковою олією, меленим чорним перцем, розмарином, чебрецем і сіллю.

На деко покласти пергамент — так, щоб на одну частину викласти картоплю а іншою її прикрити.

Викласти картоплю зі спеціями і покласти гілочки розмарину і чебрецю, якщо використовується свіжі гілочки. Або ж посипати сушеними травами.

Поставити в розігріту до 200º духовку і пекти 45 хвилин.

Дістати з духовки, розірвати пергамент і повернути картоплю ще на 5-10 хвилин в духовку, щоб зарум’янилася.

Радимо також рецепт картоплі під часниковим соусом.

Запечена картопля в пергаменті

Смачного!

Якщо вам сподобався рецепт запеченої картоплі в пергаменті, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Запечена картопля в пергаменті обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика