
Рецепт, кількість складників у якому мінімальна, однак смак страви від цього зовсім не втрачає. Приготована у пергаменті картопля просочується ароматами пряних трав і виходить надзвичайно смачною та вишуканою — як для стриманої пісної вечері, так і для святкового столу.
Інгредієнти для картоплі
- 1 кілограм невеликої картоплі
- 3 столові ложки оливкової олії
- 6 зубців часнику
- мелений чорний перець
- розмарин
- чебрець
- сіль.
Як приготувати картоплю
Картоплю варто обрати невеликого розміру, краще дрібнішу. Якщо картопля більша, можна порізати її на шматочки, але не чистити.
Часник почистити і дрібно порізати.
У великій мисці перемішати картоплю з часником, оливковою олією, меленим чорним перцем, розмарином, чебрецем і сіллю.
На деко покласти пергамент — так, щоб на одну частину викласти картоплю а іншою її прикрити.
Викласти картоплю зі спеціями і покласти гілочки розмарину і чебрецю, якщо використовується свіжі гілочки. Або ж посипати сушеними травами.
Поставити в розігріту до 200º духовку і пекти 45 хвилин.
Дістати з духовки, розірвати пергамент і повернути картоплю ще на 5-10 хвилин в духовку, щоб зарум’янилася.
Радимо також рецепт картоплі під часниковим соусом.
Смачного!
Якщо вам сподобався рецепт запеченої картоплі в пергаменті, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.
Leave a Reply