Картопля, вона смачна в будь-якому вигляді, смажена, печена або варена. Але чи можна придумати з нею щось оригінальне, що не тільки сподобається всій родині, а й приємно здивує? Звичайно можна! Запечена картопля з сиром – це ароматне і смачне блюдо, яке готується з молодих овочів. Дуже просто і смачно.
Інгредієнти:
- Картопля молода 1,3 кілограма
- Йогурт натуральний 0,5 склянки
- Сіль часникова за смаком
- Сир тертий (можна суміш) 1-1,5 склянки
Інвентар:
Каструля, форма для запікання, прихватки для гарячого, лопатка, ніж кухонний, щіточка для миття овочів.
Приготування:
Крок 1: варимо картоплю.
Картоплю як слід промийте. При цьому молоду картоплю очищати від шкірки не потрібно, але потрібно як слід пройтися по ній щіточкою, щоб прибрати всі піщинки.
Підготовлену картоплю поріжте на четвертинки або половинки (в залежності від того, наскільки овочі великі) і опустіть їх в киплячу підсолену воду. На 7 склянок води прийдеться 1 чайна ложка солі. Зачекайте, коли все знову закипить, і варіть на середньому вогні протягом 8-12 хвилин. Картопля має бути майже готовою, тобто буде легко протикатися виделкою.
Злийте воду з відвареної картоплі.
Крок 2: змішуємо картоплю з йогуртом.
Прямо в ту каструлю, в якій ви варили картоплю, додайте натуральний йогурт і обережно перемішайте. Перемішайте так, щоб шматочки картоплі вкрилися йогуртом з усіх боків.
Крок 3: запікаємо картоплю.
Перекладіть картоплю в форму для запікання, посипте часниковою сіллю і відправте в розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте протягом 20-25 хвилин.
Крок 4: додаємо сир.
Запечену картоплю вийміть ненадовго з духовки, посипте тертим сиром і відправте назад (можна поставити на гриль, якщо у вашій печі є така функція), і запікайте ще 2-3 хвилини або до тих пір, поки сир повністю не розплавиться.
Якщо ви готуєте це блюдо вперше, то вам, швидше за все, захочеться підсолити картоплю в кінці, так як ви просто ще не знаєте, скільки спочатку слід покласти солі.
Крок 5: подаємо запечену картоплю з сиром.
Смачного!
Поради до рецепту:– Замість йогурту можна використовувати сколотини.- Якщо немає часникової солі, візьміть звичайну і змішайте її з сушеним гранульованим часником.