Запечена свиняча грудинка в медовій глазурі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Свиняча грудинка – не найпопулярніший інгредієнт для запікання – зазвичай в духовку відправляються інші відруби. Але повірте мені – якщо ви виберете дійсно хорошу м’ясисту грудинку і приготуєте її за цим рецептом – ви не пошкодуєте. За рахунок жиру блюдо виходить дуже соковитим.

До речі, така грудинка – відмінна альтернатива запеченої свинячої рульки. Вона відмінно поєднується з хріном, соліннями і пивом. Тому самі вибирайте, з якого приводу її готувати.
Інгредієнти на 4-6 порцій:

  • 1200 г свинячої грудинки
  • 1 ст.л. зернистої гірчиці
  • 1/2 ч.л. кмину
  • 2-3 зубчики часнику
  • сіль і мелений перець за смаком
  • суміш соєвого соусу та рідкого меду для глазурі (1 до 1)

zapechennaya-svinaya-grudinka-1
Змішуємо гірчицю, тертий часник, кмин, сіль і перець. Намазуємо цією сумішшю грудинку.
На дно вогнетривкої форми кладемо великий аркуш фольги, на нього – грудинку.
zapechennaya-svinaya-grudinka-2
Накриваємо вільним кінцем фольги і загортаємо краї. Повинен вийти конверт.
zapechennaya-svinaya-grudinka-3


Відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо протягом 1 години. Потім знімаємо фольгу і запікаємо грудинку ще 30-40 хвилин до м’якості, періодично змащуючи сумішшю з соєвого соусу і меду.
Готовій грудинці даємо полежати на дошці 10 хвилин, потім нарізаємо і подаємо.
zapechennaya-svinaya-grudinka
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.