Запечена свиняча грудинка з китайськими спеціями

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Здається, я знайшла для себе своєрідну альтернативу свинячій рульці. Але без попереднього відварювання у великій каструлі і всяких там кісток. Це печена свиняча грудинка. Вона хороша і гарячою, і остигнувшою – з хріном, зернистою гірчицею і соліннями. І неодмінно з шматочком чорного хлібця. Мммм …

За цим рецептом грудинка запікається з китайською сумішшю “5 спецій”, для якої потрібно перемолоти в рівних пропорціях корицю, бадьян, фенхель, гвоздику і сичуаньский перець (його я знайшла нарешті! Ю-ху!).

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 кг м’ясистої свинячої грудинки зі шкірою
  • 2 ст.л. цукру
  • 3-4 зубчики часнику
  • невеликий шматочок імбиру (1 ст.л. в нарубаному стані)
  • 1 ч.л. китайської суміші “5 спецій”
  • 1 ч.л. сичуаньского перцю
  • 50 мл соєвого соусу
  • сіль за смаком і бажанням

grudinka-s-kitaiskimi-speciyami-1

Приготування:

Всі інгредієнти, крім грудинки, кладемо в блендер.

grudinka-s-kitaiskimi-speciyami-2

Перемелюємо практично до стану пасти.

grudinka-s-kitaiskimi-speciyami-4

На шкірі грудинки робимо надрізи у вигляді решітки. Надрізати потрібно саму шкіру і трохи жир, до м’яса не прорізаємо.

grudinka-s-kitaiskimi-speciyami-3

Кладемо грудинку в миску натираємо пряною пастою. Накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на ніч.

Кладемо в вогнетривку форму і відправляємо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку і запікаємо 15-20 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 180 градусів і запікаємо до готовності грудинки, ще близько 1 год.

Готовій грудинці даємо відпочити при кімнатній температурі 10-15 хвилин. Потім нарізаємо і подаємо.

grudinka-s-kitaiskimi-speciyami

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.