
Інгредієнти:
- 1 свиняча лопатка на кістці з шкірою вагою 2-3 кг;
- 3 ст. л. коричневого цукру;
- 1 ч. л. імбирного порошку;
- 1 ч. л. меленої кориці;
- 1 ч. л. сухого чебрецю;
- 1,5 ч. л. солодкої меленої паприки;
- 1 ч. л. кайенского перцю, за бажанням;
- 2 ст. л. морської солі;
- 4-5 великих морквин для запікання.
Приготування.
1. Розігрійте духовку до 220 ° С. Перевірте, чи добре підготовлена лопатка і чи немає на шкірі волосків. Якщо є, обпалити лопатку над відкритим полум’ям (над газом або за допомогою пальника).
2. Зробіть на шкірі надрізи навхрест на відстані 2-3 см один від одного. Завдання полягає в тому, щоб розрізати шкіру до жиру, а не до м’яса.
3. Змішайте всі спеції, сіль і цукор. Кількість кайенского перцю залежить від вашої любові до гострого, але в кожному разі всередину м’яса перець не проникне, і сильно гострим воно не буде.
4. Надіньте гумові рукавички. Натріть лопатку з усіх боків пряною сумішшю що вийшла, намагаючись якомога краще втерти суміш у надрізи і в шкіру.

5. Вимийте моркву і розріжте кожну уздовж навпіл. Викладіть моркву розрізом вниз на деко по центру на невеликій відстані один від одного. На неї укладете лопатку шкірою вгору.

6. Помістіть деко в духовку. Через 20 хв. зменшите температуру духовки до 120-130 ° С. Запікайте 6 год, один раз лопатку можна перевернути. М’ясо в результаті повинно розбиратися ложкою. Хрустку скоринку потрібно з’їдати відразу – вже через годину вона намокне і стане несмачною.

Смачного!
Leave a Reply