Запечена свиняча лопатка

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Запеченная свиная лопатка 1

Інгредієнти:

  • 1 свиняча лопатка на кістці з шкірою вагою 2-3 кг;
  • 3 ст. л. коричневого цукру;
  • 1 ч. л. імбирного порошку;
  • 1 ч. л. меленої кориці;
  • 1 ч. л. сухого чебрецю;
  • 1,5 ч. л. солодкої меленої паприки;
  • 1 ч. л. кайенского перцю, за бажанням;
  • 2 ст. л. морської солі;
  • 4-5 великих морквин для запікання.


Приготування.
1. Розігрійте духовку до 220 ° С. Перевірте, чи добре підготовлена ​​лопатка і чи немає на шкірі волосків. Якщо є, обпалити лопатку над відкритим полум’ям (над газом або за допомогою пальника).
1397147307_1
2. Зробіть на шкірі надрізи навхрест на відстані 2-3 см один від одного. Завдання полягає в тому, щоб розрізати шкіру до жиру, а не до м’яса.
1397147342_2

3. Змішайте всі спеції, сіль і цукор. Кількість кайенского перцю залежить від вашої любові до гострого, але в кожному разі всередину м’яса перець не проникне, і сильно гострим воно не буде.

1397147373_3


4. Надіньте гумові рукавички. Натріть лопатку з усіх боків пряною сумішшю що вийшла, намагаючись якомога краще втерти суміш у надрізи і в шкіру.
1397147359_4
5. Вимийте моркву і розріжте кожну уздовж навпіл. Викладіть моркву розрізом вниз на деко по центру на невеликій відстані один від одного. На неї укладете лопатку шкірою вгору.
1397147379_5
6. Помістіть деко в духовку. Через 20 хв. зменшите температуру духовки до 120-130 ° С. Запікайте 6 год, один раз лопатку можна перевернути. М’ясо в результаті повинно розбиратися ложкою. Хрустку скоринку потрібно з’їдати відразу – вже через годину вона намокне і стане несмачною.
1397147315_6

1397147304_zapechennaya-svinaya-lopatka
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.