Запечена свиняча шия, шпигована часником, з соусом бер руж

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Соус бер руж пам’ятаєте? Не так давно я давала тут його рецепт. Прийшов час застосувати його на практиці в поєднанні з м’ясом. З запеченою свинячою шиєю він поєднується просто відмінно. У сьогоднішньому рецепті соковита свиняча шия Шпигована часником для більшого аромату. М’ясо відмінно доповнюють запечені в тій же формі шампіньйони. Якщо грибів на гарнір вам здасться мало, ви можете подати до шиї печену картоплю.

Інгредієнти для запеченої свинячої шиї на 6 порцій:

  • 1,4 кг свинячої шиї
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 1 ч.л. роздробленої суміші перців
  • 1 ч.л. сушеної цибулі в порошку
  • 1 ч.л. солі
  • 600 г печериць
  • 1 ч.л. суміші прованських трав
  • 1 ст.л. рослинного масла
  • соус бер руж

 

svinaya-sheya-s-sousom-ber-ruzh-1

Приготування запеченої свинячої шиї:

Часник нарізаємо пластинками.

svinaya-sheya-s-sousom-ber-ruzh-5

У свинячій шиї робимо порізи ножем.

svinaya-sheya-s-sousom-ber-ruzh-2

У прорізи вставляємо пластинки часнику.
М’ясо натираємо сумішшю солі, дробленого перцю і сушеної цибулі.
Гриби розрізаємо на половинки або залишаємо цілими, якщо вони невеликого розміру. Кладемо в миску, додаємо прованські трави, рослинне масло і сіль за смаком. Перемішуємо.
М’ясо і гриби кладемо в вогнетривку форму.

svinaya-sheya-s-sousom-ber-ruzh-3

Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності м’яса, близько 50-60 хвилин. Готовому м’ясу даємо відпочити при кімнатній температурі 10-15 хв., потім нарізаємо і подаємо.

svinaya-sheya-s-sousom-ber-ruzh

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.