
Соус бер руж пам’ятаєте? Не так давно я давала тут його рецепт. Прийшов час застосувати його на практиці в поєднанні з м’ясом. З запеченою свинячою шиєю він поєднується просто відмінно. У сьогоднішньому рецепті соковита свиняча шия Шпигована часником для більшого аромату. М’ясо відмінно доповнюють запечені в тій же формі шампіньйони. Якщо грибів на гарнір вам здасться мало, ви можете подати до шиї печену картоплю.
Інгредієнти для запеченої свинячої шиї на 6 порцій:
- 1,4 кг свинячої шиї
- 4-5 зубчиків часнику
- 1 ч.л. роздробленої суміші перців
- 1 ч.л. сушеної цибулі в порошку
- 1 ч.л. солі
- 600 г печериць
- 1 ч.л. суміші прованських трав
- 1 ст.л. рослинного масла
- соус бер руж
Приготування запеченої свинячої шиї:
Часник нарізаємо пластинками.
У свинячій шиї робимо порізи ножем.
У прорізи вставляємо пластинки часнику.
М’ясо натираємо сумішшю солі, дробленого перцю і сушеної цибулі.
Гриби розрізаємо на половинки або залишаємо цілими, якщо вони невеликого розміру. Кладемо в миску, додаємо прованські трави, рослинне масло і сіль за смаком. Перемішуємо.
М’ясо і гриби кладемо в вогнетривку форму.
Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності м’яса, близько 50-60 хвилин. Готовому м’ясу даємо відпочити при кімнатній температурі 10-15 хв., потім нарізаємо і подаємо.
Смачного!
Leave a Reply