Запечена сибас з салатом в грецькому стилі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Рецепт для тих, хто все ще намагається схуднути до літа або просто веде здоровий спосіб життя. Запечена риба, свіжий салат, ніяких крохмальних овочів. І при цьому все смачно і збалансовано. Замість сибаса ви можете використовувати будь-яку іншу рибу за своїм вибором – хоч білу, хоч червону. Якщо ви хочете ще сильніше знизити калорійність страви, замініть вершкове масло удвічі меншою кількістю олії. Ну і для тих, хто не може перебитися одним салатом як гарнір: картопляне пюре вам на допомогу.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 6 філе сибаса або іншої риби (приблизно по 150 г на порцію)
  • 30 г вершкового масла
  • 3-4 гілочки свіжого чебрецю
  • 1 зубчик часнику
  • 1/3 ч.л. меленого білого перцю
  • 1 ч.л. лимонної цедри

Для салату:

  • 500 г помідорів
  • 100 г фети
  • 50 г чорних оливок
  • пара гілочок м’яти
  • 1 ст.л. оливкової олії

 

sibas-s-grecheskim-salatom-1

Готуємо маринад. Розтоплюємо масло, кладемо в нього листочки чебрецю, мелений білий перець, натертий часник і цедру лимона. Перемішуємо.

sibas-s-grecheskim-salatom-2

Філе риби солимо. Надрізаємо шкіру навхрест в декількох місцях. Кладемо рибу на змащений або застелений фольгою деко. Змащуємо маринадом.

sibas-s-grecheskim-salatom-3

Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин, до готовності.

Тим часом готуємо салат. Для цього нарізаємо кубиками фету.

sibas-s-grecheskim-salatom-4

Помідори також нарізаємо кубиками, оливки – кільцями.

sibas-s-grecheskim-salatom-5

Змішуємо, додаємо нарубану м’яту і оливкове масло.

Подаємо рибу з салатом.

sibas-s-grecheskim-salatom

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.