
Рецепт для тих, хто все ще намагається схуднути до літа або просто веде здоровий спосіб життя. Запечена риба, свіжий салат, ніяких крохмальних овочів. І при цьому все смачно і збалансовано. Замість сибаса ви можете використовувати будь-яку іншу рибу за своїм вибором – хоч білу, хоч червону. Якщо ви хочете ще сильніше знизити калорійність страви, замініть вершкове масло удвічі меншою кількістю олії. Ну і для тих, хто не може перебитися одним салатом як гарнір: картопляне пюре вам на допомогу.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 6 філе сибаса або іншої риби (приблизно по 150 г на порцію)
- 30 г вершкового масла
- 3-4 гілочки свіжого чебрецю
- 1 зубчик часнику
- 1/3 ч.л. меленого білого перцю
- 1 ч.л. лимонної цедри
Для салату:
- 500 г помідорів
- 100 г фети
- 50 г чорних оливок
- пара гілочок м’яти
- 1 ст.л. оливкової олії
Готуємо маринад. Розтоплюємо масло, кладемо в нього листочки чебрецю, мелений білий перець, натертий часник і цедру лимона. Перемішуємо.
Філе риби солимо. Надрізаємо шкіру навхрест в декількох місцях. Кладемо рибу на змащений або застелений фольгою деко. Змащуємо маринадом.
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин, до готовності.
Тим часом готуємо салат. Для цього нарізаємо кубиками фету.
Помідори також нарізаємо кубиками, оливки – кільцями.
Змішуємо, додаємо нарубану м’яту і оливкове масло.
Подаємо рибу з салатом.
Смачного!
Leave a Reply