
Я все-таки відкрила для себе двері в прекрасне – розсмакувала баранину. І, в принципі, знайшла, де її купувати. Так що рецепти з цим видом м’яса будуть з’являтися в блозі.
Сьогодні я принесла вам рецепт запеченого баранячого окосту з грецькими смаковими нотками. Це відмінний варіант як для великої сімейної вечері, так і для святкового застілля – наприклад, на наступаючий Новий рік. Так що приміряємось, озброюємось і готуємо!
Інгредієнти на 6 порцій:
- 2 кг баранячого окосту (вказана вага з кісткою)
- 1 ст.л. суміші прованських трав
- 4-5 зубчиків часнику
- 3 ст.л. оливкової олії
- сіль і мелений чорний перець за смаком
Для соусу:
- 200 г йогурту без добавок (краще “грецького”)
- 150 г фети
- кілька гілочок петрушки
- 1 ст.л. лимонного соку
Часник тремо на дрібній тертці, змішуємо з маслом, сіллю, перцем і прованськими травами.
З окосту вирізаємо кістку. М’ясо натираємо пряною сумішшю з усіх боків.
Компактно згортаємо шматок і перев’язуємо ниткою.
Кладемо в вогнетривку форму і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку і запікаємо протягом 20 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 160 градусів і запікаємо до готовності, приблизно близько 1 години. При перевірці термощупом внутрішню температуру готового шматка буде близько 70 градусів.
Готовий окіст виймаємо з духовки, накриваємо фольгою і даємо відпочити 10 хвилин.
Поки м’ясо відпочиває, готуємо соус. Для цього кришимо фету в йогурт, додаємо дрібно нарубану петрушку і лимонний сік. Перемішуємо.

Подаємо окіст з соусом і печеною картоплею.

Смачного!
Leave a Reply