Запечений баранячий окіст з соусом з фети

» » » Запечений баранячий окіст з соусом з фети
Запечений баранячий окіст з соусом з фети

Я все-таки відкрила для себе двері в прекрасне – розсмакувала баранину. І, в принципі, знайшла, де її купувати. Так що рецепти з цим видом м’яса будуть з’являтися в блозі.
Сьогодні я принесла вам рецепт запеченого баранячого окосту з грецькими смаковими нотками. Це відмінний варіант як для великої сімейної вечері, так і для святкового застілля – наприклад, на наступаючий Новий рік. Так що приміряємось, озброюємось і готуємо!

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 2 кг баранячого окосту (вказана вага з кісткою)
  • 1 ст.л. суміші прованських трав
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • сіль і мелений чорний перець за смаком

Для соусу:

  • 200 г йогурту без добавок (краще “грецького”)
  • 150 г фети
  • кілька гілочок петрушки
  • 1 ст.л. лимонного соку

Запечений баранячий окіст з соусом з фети
Часник тремо на дрібній тертці, змішуємо з маслом, сіллю, перцем і прованськими травами.
З окосту вирізаємо кістку. М’ясо натираємо пряною сумішшю з усіх боків.
Запечений баранячий окіст з соусом з фети
Компактно згортаємо шматок і перев’язуємо ниткою.
Запечений баранячий окіст з соусом з фети
Кладемо в вогнетривку форму і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку і запікаємо протягом 20 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 160 градусів і запікаємо до готовності, приблизно близько 1 години. При перевірці термощупом внутрішню температуру готового шматка буде близько 70 градусів.
Готовий окіст виймаємо з духовки, накриваємо фольгою і даємо відпочити 10 хвилин.
Поки м’ясо відпочиває, готуємо соус. Для цього кришимо фету в йогурт, додаємо дрібно нарубану петрушку і лимонний сік. Перемішуємо.
Запечений баранячий окіст з соусом з фети
Подаємо окіст з соусом і печеною картоплею.
Запечений баранячий окіст з соусом з фети
Смачного!

Запечений баранячий окіст з соусом з фети обновлено: Лютий 3, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика