
Запечені баклажани в духовці – один з найсмачніших, на мій погляд, гарнірів, які можна приготувати, що називається, на швидку руку. До того ж зробити це настільки просто, що впорається навіть абсолютно далека від кулінарії людина.
- Баклажани 5 штук
- Сіль велика 1,5 столові ложки (опціонально)
- Часник 3 зубчики (опціонально)
- Масло рослинне 1/3 склянки
Вибираючи часник для цієї страви зверніть увагу на самі ароматні і пекучі зразки. Вибирайте ретельно, адже саме від цього інгредієнта буде залежати смак запечених баклажанів.
Очистіть часник від лушпиння і подрібніть за допомогою спеціального преса (якщо у вас немає такого, то скористайтеся дрібною теркою). Змішайте кашку з часнику з сіллю в окремій мисці.
Баклажани вибирайте так само добре, вони повинні бути свіжі, не залежані, інакше ви ризикуєте отримати дуже жорсткий і несмачний гарнір.
Овочі промийте і розділіть кожен на три – чотири смужки, товщиною, приблизно, один сантиметр. Скибочки баклажанів натріть з усіх боків сумішшю часнику і солі, і покладіть їх на змащений олією лист. Розігрійте духовку до 180 градусів і помістіть туди баклажани, попередньо промазав їх зверху маслом.
Запікайте 15-17 хвилин або до тих пір, поки вони не підрум’яняться. Потім відкрийте духовку і за допомогою металевої лопатки переверніть шматочки баклажанів. Промажте їх маслом і з цього боку і поверніть назад у духовку. Готуйте ще 10-15 хвилин.
От і все, ось так просто і швидко приготувати запечені в духовці баклажани!
Запечені в духовці шматочки баклажанів відмінно підійдуть як гарнір, можна додати до них печену картоплю і часточки свіжих помідорів. Так само з баклажанів можна приготувати салат, додавши до них смажену курку і майонез.
– Можна запікати баклажани і без часнику, але тоді, можливо, варто додати чорного меленого перцю.
– Ви так само можете додати свіжу або сушену зелень до готових баклажанів.
– Так само можна посипати овочі тертим сиром за 5 хвилин до готовності, або додати чайну ложечку майонезу на кожну скибочку.

Смачного!
Leave a Reply