
А тепер до рецептів буденних – до Нового року ще трохи більше тижня, і харчуватися чимось треба 🙂 Тому даю вам ще одну варіацію запечених в духовці курячих стегенець – цього разу з солодким перцем і червоною цибулею. Все дуже просто і без всяких там проблем типу стояння біля плити. Духовка – наш найкращий друг 🙂
У цьому рецепті я пропоную запікати стегенця, розділені на стегна і гомілки. З таким же успіхом можна приготувати і інші частини курячої тушки. Навіть грудку – тільки час запікання для неї буде менше.
Інгредієнти для курячих ніжок з солодким перцем на 6 порцій:
- 6 курячих стегенець
- 2-3 великих солодких перці
- 4-5 невеликих червоних цибулин
- голівка часнику
- 1 ч.л. прованських трав
- 2 ст.л. рослинного масла
- 1/2 ч.л. сухої цибулі в порошку
- сіль і перець за смаком
Приготування курячих ніжок з солодким перцем:
Стегенця розрізаємо на стегна і гомілки. Перець крупно ріжемо. Кожну цибулину розрізаємо на 6 частин. Головку часнику очищаємо від самого верхнього шару лушпиння. Розрізаємо навпіл поперек зубчиків. Кладемо все в миску, додаємо сіль, перець, суху цибулю, трави і масло.
Перемішуємо. Розкладаємо у вогнетривку форму.
Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо д готовності курятини і овочів, близько 45 хвилин. У процесі пару раз перемішуємо овочі.
Подаємо.
Смачного!
Leave a Reply