Запечені печериці з травами

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

У мене тут утворився відмінний рецепт для любителів печериць. А за певних умов (тобто невеликих змін в рецепті) – ще й для веганів та для тих, хто постить. Ця страва може бути і смачним гарніром до м’яса, і відмінною закускою.

Печериці можна використовувати будь-якого розміру. У випадку з дрібними їх краще залишити як є, не нарізаючи. Бальзамічний оцет можна замінити на білий або червоний винний. Смак дещо зміниться, але це не дуже критично.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 800 г печериць
  • 50 г вершкового масла
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ч.л. суміші прованських трав
  • сіль і перець за смаком
  • 40 мл бальзамічного оцту

 

pechenye-shampiniony-1

Приготування:

Гриби ріжемо на 2-4 частини залежно від розміру. Дрібні залишаємо цілими.

Розтоплюємо вершкове масло, додаємо натертий часник, прованські трави, сіль, перець і оцет.

pechenye-shampiniony-2

Вливаємо суміш у миску з печерицями та перемішуємо.

pechenye-shampiniony-3

Даємо грибам промаринуватися 15-20 хвилин, потім перекладаємо в вогнетривку форму і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо протягом 15-20 хвилин, в процесі пару раз перемішуємо.

Готові гриби посипаємо зеленню і подаємо.

pechenye-shampiniony

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.