
У нас тут трохи полегшало по погоді, і в мене в кінці кінців з’явився настрій на довгограючі рецепти з включеною духовкою. Сьогодні я принесла вам рецепт відмінної пивної закуски або грунтовного гарячого блюда до обіду або вечері. Це дуже смачні свинячі реберця в оригінальній глазурі. До складу маринаду для цих ребер входить віскі, за рахунок якого страва набуває цікавий присмак. Якщо ви не хочете або з якоїсь причини не можете використовувати віскі, ви можете просто проігнорувати цей пункт у списку інгредієнтів.
Інгредієнти на 4-6 порцій:
- 1,8-2 кг м’ясних свинячих ребер
- 80 мл темного соєвого соусу
- 60 мл віскі
- 3 ст.л. меду
- 1 ч.л. меленого сухого імбиру
- 1 ч.л. меленого чорного перцю
- 1 ч.л. кунжутного масла
- 1/4 ч.л. меленої кориці
- 1/4 ч.л. меленого мускатного горіха
- 1/2 ч.л. табаско або аналогічного перцевого соусу
- 2 ст.л. лаймового соку
- сіль за смаком
Змішуємо всі інгредієнти для маринаду.
Ребра розрізаємо на секції по 3-4 ребра. Кладемо в маринад і залишаємо на годину-півтори.
Перекладаємо ребра у вогнетривку форму.
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 60-80 хвилин. В процесі кілька разів виймаємо і змащуємо маринадом.
Подаємо зі свіжими і маринованими овочами.

Смачного!
Leave a Reply